Voor wie van kort en bondig houdt: De 7 stappen naar meer vrijheid in je leiderschap op een rijtje


Meer vrijheid ervaren in je manier van leidinggeven

 

De voorbije zomer schreef ik 7 blogs.  7 stappen die je helpen meer vrijheid te ervaren als leider.

Voor wie met vakantie was, er eentje gemist heeft of graag een overzicht wil, zet ik ze hier nog een keer op een rijtje.

Per stap geef ik je een herkenbare situatie. Soms letterlijk zoals leidinggevenden me ze beschrijven tijdens een coaching. Als je doorklikt lees je hoe je er mee om kan gaan.

Stap 1

Focus op wat er echt toe doet.

Je missie.

“Ik zou wel meer tijd willen vrijmaken voor mijn mensen, maar er zijn altijd wel andere zaken die dringender zijn.”

“Ik haal het wel eens aan in een directiemeeting, maar het senior management vindt het meestal maar onnozel.  Ik hou me dan in want ik wil niet dat ze me naïef vinden…” 

Lees meer

Stap 2 

Wat doe je “nu”?

De realiteit.

“Een zonnige donderdagochtend.  We waren er beide van overtuigd, de ceo en ik. Dit was de juiste aanpak. Ik stond voor de leden van de raad van bestuur en vertelde ons verhaal. M’n ceo knikte me instemmend toe. En dan viel de bom. Wat er toen gebeurde had ik nooit verwacht…”

Lees meer

Stap 3  

Emotionele moed.

“De zon scheen door het raam naar binnen. Frank zat tegenover me. Hij keek me afwachtend aan. Ik voelde m’n adem stokken in m’n keel. Het juiste moment. Hoewel ik kost wat kost onze goede relatie wilde behouden, ging ik het hem toch zeggen. Wat niemand anders durfde zeggen, maar wat iedereen wel dacht …” 

Lees meer

Stap 4 

Engagement puur

voor jezelf

“File op de E17. De avondzon schemert tussen enkele regendruppels door.  Ik zit in de auto voor me uit te staren. Wat heb ik vandaag voor elkaar gekregen? Een zwaar, onbestemd gevoel bekruipt me.” Lees meer

Stap 5 

Dare

Laten zien waar je voor staat

“Ik keek m’n mensen aan, lang en doordringend. We stonden aan de vooravond van een belangrijke beslissing.  Hoe gingen we dit aanpakken? 

En toen zei ik wat ik daarvoor nooit over m’n lippen had gekregen: “Ik weet het ook niet. Wat zouden jullie doen?”  

Open en eerlijk. Wat een opluchting.  Ik voelde me 100 kg lichter.”

Lees meer

Stap 6 

Overview

Het grotere geheel kunnen zien

“Een gigantisch kluwen van vragen in mijn hoofd dat me niet loslaat. Ondertussen sta ik tussen mijn mensen en hou ik de operationele zaken draaiende. Ik zit vaak met mijn gedachten al 5 jaar verder, – visie, strategie – terwijl zij mij vragen stellen over wat er nu, vandaag moet gebeuren. Hoe hou ik het overzicht? Hoe hou ik voeling met wat de toekomst zal brengen?”

Lees meer

Stap 7 

Maintain

Volhouden zonder moeite

Onderzoeken tonen aan dat het gemiddeld 21 tot 66 dagen duurt voor een nieuwe gewoonte routine wordt. En dat hangt dan nog sterk af van wat die nieuwe gewoonte is. Elke dag een glas water drinken zou makkelijker lukken dan elke morgen starten met 50 sit ups.

Lees meer

Hoe is ver sta jij ondertussen met je persoonlijk leiderschap? Ervaar je al meer vrijheid? Doe de gratis selftest en kom het te weten!

Doe de gratis SELFTEST ivm Personal Leadership Skills

Dankbaar dat ik dit met je heb gedeeld!
Leef vanuit je hart,
Ann.

www.naturalleadership.be
0478 472 565
 

De Leadership Road to Freedom
7 beproefde stappen om meer vrijheid te ervaren als leider. 

  • De Leadership Road to Freedom
  •  
  • Je ontwikkelt een duidelijke visie en strategie die op jouw lijf geschreven zijn.
  • Je vergroot je impact op een natuurlijke mannier.
  • Je staat sterk in je schoenen en bent zeker van jezelf en je aanpak.
  • Je krijgt respect van je medewerkers, collega’s en directie.
  • Doorheen de ganse organisatie word je gezien als iemand die een visie en strategie kan uitdragen.
  • Je krijgt rust en hebt geen last meer van interne conflicten.
  • Je energiepijl ligt hoger, je hebt een positiever zelfbeeld, je kan grenzen stellen en loslaten.
  • Je verhoogt zowel je persoonlijke performance als die van je team.

Ann Baeke

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

Zelfrealisatie brengt vrijheid. Mensen voelen zich beter in hun vel. Hun performance neemt toe.

De missie van Natural Leadership – zelfrealisatie en vrijheid vinden zodat je je volledige potentieel kan aanspreken – vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.
Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een engagementscultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een transformatie bij mensen en organisaties die engagement en welvoelen brengt.
Met als resultaat: stijging van profit en growth.

Share

Tweet

Forward

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties

Een reactie versturen