Leider zonder masker: boek over leiderschap en aansturen van teams.

INTERVIEW KANAAL Z OVER HET BOEK

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Lannoo of Bol.com

 

OVER HET BOEK

De tijd van command & control is definitief voorbij.
Ook leiders hebben emoties en zwaktes.
Een pleidooi voor moedig leiderschap.

Uit onderzoek blijkt dat slechts 12% van de Belgen ‘geëngageerd’ gaat werken. Daar ligt een enorme kans voor leiders die willen investeren in hun medewerkers én in zichzelf. De tijd is aangebroken om onszelf echt te tonen, met alle sterktes en zwaktes.

Medewerkers die zich goed in hun vel voelen, zetten betere prestaties neer. Dat bewijst tal van wetenschappelijk onderzoek. Waarom zijn er dan vandaag nog zo weinig CEO’s die hun organisatiecultuur afstemmen op het geluk van hun mensen?

Ik kan alleen maar enthousiast wakker worden als ik echt geloof dat wat we doen het verschil maakt. En als we dat gevoel niet kunnen geven aan al de mensen die hier werken, dan zijn we niet goed bezig… Het zinvol zijn van mijn werk is voor mij een belangrijke drijfveer.
Astrid de Lathauwer,
Group HR Director Ontex

Goede leiders laten zich niet meer leiden door angst of machtdenken. Goede leiders durven luisteren naar zichzelf en naar anderen. Een goed leider werpt het masker af en toont zich echt, met alle sterktes en zwaktes. Daar is emotionele moed voor nodig. En dat is meteen het antwoord waarom zo veel organisatieculturen blijven steken in het oude denken.

Ik heb in mijn hoofd het resultaat dat ik wil behalen. Als ik dat resultaat behaal, dan kan ik erkenning aan mezelf geven. Je hebt echt die interne erkenning nodig. Mijn moeder heeft ervoor gezorgd dat ik blijf stilstaan bij erkenning en daar energie uit halen. Al van toen ik heel klein was, heeft ze altijd gezegd: “Wat je ook doet, ik zal je altijd steunen.” En ze deed dat dan ook, wat ik ook maar ondernam.
Martine Tempels, over innerlijke erkenning
Senior VP Telenet for Business

Dit boek reikt een manier aan om medewerkers opnieuw zin te geven in werk en daarbij te focussen op zingeving. Getuigenissen van Frank Van Massenhove, Fons Leroy, Astrid de Lathauwer, Dirk De Wachter, Wouter Torfs, Martine Tempels, Christel Verschaeren en andere succesvolle leiders maken duidelijk hoe je binnen je bedrijf zo een engagementscultuur kunt opbouwen.

Leider zonder masker biedt een unieke blik op leiderschap en de kracht van luisteren, kwetsbaarheid, zingeving en emotionele moed.

RECENSIES
Leuk boek, gericht op de toekomst en zo juist. Durf te lezen!  Monica De Coninck – voormalig Minister van Werk

 

De grootste uitdaging voor organisaties is de kwaliteit van hun leiders. Lezen dus! Saskia Van Uffelen – CEO Ericsson Belux

 

Dit boek is een onderbouwd en duurzaam antwoord op de uitdaging waarvoor bedrijven en leiders staan. Een echt ‘doeboek’ dat uitnodigt tot zelfreflectie en uitdaagt om aan jezelf te werken als leider. Wouter Torfs – CEO Schoenen Torfs

 

Een aanrader voor iedereen die gelooft in de kracht van mensen, maar ook voor al die anderen die erdoor geïnspireerd kunnen worden.
Martine Tempels – Senior VP Telenet for Business

 

Verkrijgbaar bij Uitgeverij Lannoo of Bol.com

 

Back to Top