The making of

De kracht van leiden met hoofd én hart

7 sleutels voor een sensitief klimaat

Ann Baeke - Natural Leadership

Schrijf mee aan mijn nieuwe boek

“De kracht van leiden met hoofd én hart”

7 sleutels voor een sensitief klimaat

Hoe op een menselijke manier leiden, zonder dat de bedrijfsresultaten of jijzelf eronder lijden?

Sommige leidinggevenden verliezen zich in zorg dragen voor hun medewerkers. Anderen houden zich krampachtig vast aan cijfers, feiten en resultaten. Te veel focus op enkel hoofd of enkel hart leidt tot onderhuidse spanningen, een gelaten werkhouding, senior posities die open blijven en mensen die het letterlijk opgeven, al dan niet fysiek.

Hoe zou het zijn om met enkele eenvoudige technieken hoofd en hart meer in balans te brengen? Wat als je een sensitief klimaat kon realiseren waarin radicale transparantie en daadkracht schouder aan schouder staan met volkomen empathie en intuïtie?

Eigenaarschap, samenwerking en innovatie worden de norm. En dat terwijl je zelf meer energie, rust en tijd krijgt. Het potentieel is er, het wordt alleen schromelijk onderbenut. Dat hoeft niet zo te zijn. Dit wordt het thema van mijn nieuwe boek met als werktitel “De kracht van leiden met hoofd én hart”, dat verwacht wordt in 2023.

Het boek is opgebouwd rond een grensverleggend model voor een hartsgedragen business, resoluut hard én zacht.  

Ik neem je graag mee in het making of proces en nodig jou uit om actief deel te nemen en mee te schrijven aan mijn nieuwe boek.

Binnenkort vind je hier ook extra informatie, gratis downloads, … en nog veel meer.

Om naar uit te kijken in dit boek:

Gouden sleutel voor de leider die ondanks alle goedbedoelde acties vastloopt in weerstand

Het geheim om als high performer nooit meer te denken dat je niet goed genoeg bent

Voor empaten, sensitieve snelle denkers, risico-analisten, en alle andere exoten die het gevoel hebben niet in het plaatje te passen

Survival gids waarmee je toxische werkplekken overleeft en nooit meer struikelt over je eigen pleasegedrag

Hartscan voor teams die weer samen plezier willen maken, ook al is de werkdruk hoog

Ann Baeke - Natural Leadership

Download de fiche

Hoe overleef ik een toxische werkomgeving?

Voor sensitieve senior levels is het niet altijd evident om de juiste werkomgeving te vinden. Zelfs als je van thuis uit werkt, kunnen drama, negativiteit, inefficiëntie en slechte communicatie een grote impact hebben op je welbevinden. Op termijn tast het je zelfbeeld aan. Van omgeving veranderen, is niet altijd meteen mogelijk.

Gelukkig kan je wél al veel doen om je situatie te verbeteren terwijl je op zoek gaat naar andere opportuniteiten.

Wat precies? Dat ontdek je in mijn fiche met 5 concrete tips om hiermee om te gaan.

Meld je aan via het formulier en download ze meteen.

Ann Baeke - Natural Leadership

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Welke sensitieve kwaliteiten vind jij de moeite waard om te ontwikkelen en wat zijn je valkuilen?

In mijn nieuwe boek over sensitieve organisaties dat gepubliceerd wordt in 2023, komt een hoofdstuk over het ontwikkelen van sensitieve kwaliteiten voor leidinggevenden die zichzelf NIET als sensitief zien. Tijdens lezingen krijg ik met de regelmaat van de klok de vraag of ik ook tips voor hen heb.

Waarom ze die tips willen? Een voorbeeldje.

Leiders die nogal eens doordrammen, willen bijvoorbeeld leren vragen stellen tijdens onderhandelingen. Zeker nadat ze weten dat vragen stellen de ander ontvankelijk maakt om zaken te herdenken. Als je te veel feiten en data geeft ter ondersteuning van je punt, heb je namelijk meer kans dat de ander in het defensief gaat. Vragen stellen geeft veel betere resultaten bij negotiatie.

En zo zijn er tal van andere sensitieve kwaliteiten die je kan inzetten om je leiderschap efficiënter en makkelijker te maken.

Via een survey zou ik graag van je weten welke sensitieve kwaliteiten jij denkt dat de moeite waard zijn om te ontwikkelen en waarom. Je kan je antwoord hier geven. Zo help je mij bij het schrijven van mijn boek.

Een greep uit de reacties…

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Welke vraag zou jij me willen stellen?

Wat voor succesvol hedendaags management naar mijn idee nodig is?
Sensitieve flexibiliteit. Leiders die tegelijkertijd resoluut hard én zacht leiden.

Sommige leidinggevenden verliezen zich in zorg dragen voor hun medewerkers. Anderen houden zich krampachtig vast aan cijfers. Te veel focus op enkel hoofd of enkel hart leidt tot onderhuidse spanningen, een gelaten werkhouding, senior posities die open blijven en mensen die het letterlijk opgeven.

Als wij nu samen een kop koffie of thee zaten te drinken en je zou me één vraag kunnen stellen over sensitieve organisaties of sensitief leiderschap wat zou je dan vragen?

Alvast dank! En ook nog een keer heel hartelijk dank voor jullie massale reacties vorige keer. Door jullie antwoorden kan mijn nieuwe boek over sensitieve organisaties zo dicht mogelijk aansluiten bij jullie realiteit. We schrijven het samen!


Naam
E-mail

Een greep uit de reacties…

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Kan je een concreet voorbeeld geven van een situatie waarin het gebrek aan sensitieve kwaliteiten van de leidinggevende tot slecht leiderschap leidde?

Slecht leiderschap. In mijn praktijk hoor ik talloze verhalen van hoe het niet moet. Van geen informatie over lopende zaken delen, over niets doen met feedback uit engagement surveys, tot bewust tweedracht zaaien als iemand uit je team solliciteert voor een andere functie. 

En ook Elon Musk toont ons deze dagen hoeveel chaos je creëert door op een niet sensitieve manier leiding te geven. 

Voorbeelden van hoe het niet moet en wat daar de gevolgen van zijn, leren ons veel. Zo komen we te weten wat we niet willen en ontstaat er ruimte voor wat we wel willen.

In mijn boek over sensitief leiderschap zal ik de meest gemaakte fouten op vlak van leiderschap aanhalen. Ik doorspek ze graag met jullie voorbeelden. Wat heb jij al meegemaakt of zag je gebeuren, waarvan je dacht “Dit is echt geen goed leiderschap?”.

Ik laat me graag inspireren door jullie concrete voorbeelden. Situaties waarin het gebrek aan sensitieve kwaliteiten van de leidinggevende tot slecht leiderschap leidde.

Vragen die kunnen helpen:

  • Wat gebeurde er juist?
  • Hoe uitte het gebrek aan sensitieve kwaliteiten zich?
  • Wat was het gevolg?

Je kan je antwoord hieronder geven. Alvast bedankt!


Naam (optioneel)
E-mail (optioneel)

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Wie helpt? Naarstig op zoek naar een titel voor mijn boek!

Leiderschap betekent niet enkel de beslisser, projectmanager of resultaatbehaler zijn. Het betekent ook dat je de noden van de mensen rondom jou kan inschatten. Sensitief zijn betekent niet dat je een voetveeg bent. Het staat voor begrijpend, warm en menselijk zijn terwijl je standvastig blijft over je verwachtingen.


Naam (optioneel)
E-mail (optioneel)

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Welke bonus zou jij interessant vinden?


Dank je wel voor je feedback!Naam (optioneel)
E-mail (optioneel)

Survey: Schrijf mee aan mijn boek

Welke cover spreekt jou het meeste aan?

Uitgeverij Pelckmans stuurde me voorstellen voor de cover. Ik koos er twee uit. Welke spreekt jou het meeste aan?

Zo benieuwd naar jouw keuze. Echt heel spannend!


Dank je wel voor jouw feedback!Hieronder zie je een preview van de covers in een groter formaat.

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.