Testimonials

Klanten aan het woord

Het was mijn leidinggevende die voorstelde om coaching te volgen. Hij merkte op dat ik in een vergadering soms hard kon zijn, maar tegelijk was ik op bedrijfsuitjes altijd de zorgzame van de groep. Die twee uitersten kon hij niet altijd rijmen. Zelf besefte ik niet zo dat dit contrast er was, maar toen ik er via de coaching bij Ann over begon te reflecteren, klopte het wel. Op directievergaderingen kwam vooral mijn dominante, hardere, zakelijkere kant tot uiting. Ik durfde me weleens te verstoppen achter mijn intellectuele kracht. Het ene rationele argument na het andere aanbrengen, waardoor ik anderen eigenlijk geen kans gaf. En daar bereikte ik niets mee, want collega’s werden er onzeker en bang van, en gingen in weerstand. Mijn zachtheid reserveerde ik voor individuele meetings of teamgesprekken in kleinere kring. Daar liet ik mensen ook graag groeien en was ik wat toegankelijker. Want ik wilde mijn team motiveren en ontwikkelen. Ann liet me zien dat ik nergens kwam als ik als een kip ook haantjesgedrag begon te vertonen in de mannenwereld waarin ik zat. Dat deed ze door me een theoretisch kader te geven van waarom ik me zo gedroeg en waarom ik was wie ik was. De gesprekken die we hadden, lieten me inzien dat zaken uit mijn jeugd veel meer zichtbaar waren in mijn gedrag dan ik zelf besefte. Nog uitdagender werd het toen ze me uitnodigde om ook te gaan voelen en mijn lichaam te laten spreken. Gelukkig pakte Ann dit stap voor stap aan, zodat het voor mij comfortabel voelde. Essentieel daarin was voor mij het vertrouwen dat ik voelde in haar. En het feit dat ze nooit oordeelt. Ze voelde letterlijk wat ik nodig had tijdens ons traject, en speelde hierop in. Zonder deze coaching had ik niet gestaan waar ik vandaag sta. Ik zou meer stress ervaren, en nog steeds heel perfectionistisch zijn. Vandaag weet ik dat dit allemaal niet zo hoeft. Ik ben verdraagzamer geworden, naar mezelf toe, en ook naar anderen.
Sarah Timmermans

Director of Operations Carglass

Ik heb twee trajecten gevolgd bij Ann. Tijdens het eerste wilde ik leren loslaten. Ik had namelijk de neiging om dingen op te pakken die anderen lieten liggen, terwijl ze niet altijd mijn verantwoordelijkheid waren. Ann deed reflectieoefeningen met me en gaf praktische handvaten om niet opnieuw in de zelfde valkuil te trappen. Via gesprekken creëerde ze ook begrip omtrent wat er achter mijn gedrag zat, namelijk een ongelofelijk verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik soms te ver ging. Tijdens het tweede traject wilde ik na een uitdagende tijd opnieuw in mijn lichaam landen. Ik voelde dat ik alleen nog maar leefde vanuit mijn hoofd. En dat gaf kortsluiting. Ik zat te veel in de mannelijke energie, in de daadkracht. Ann hielp me om mijn sensitiviteit aan te scherpen, mijn vrouwelijke energie. En het mooie is: Ann kan zowel rationeel werken en met hele concrete adviezen komen, als iemand begeleiden om meer in zijn gevoel te komen. En dat vind ik heel waardevol, want je hebt vaak coaches die het ene kunnen of het andere, maar zij combineert de beide. Ze staat ook voldoende in de realiteit van het bedrijfsleven om mensen eerst op die eerste laag te coachen, en daarna misschien dieper te graven. Dat doet ze overigens zonder te bruskeren. Ze zal zachtjes sturen, en voelt heel goed aan wanneer het moment er is om iets door te pakken. Terwijl ze al die tijd rust, vertrouwen en veiligheid creëert. Ik wist: Ann weet waar ze mee bezig is. Ze heeft 101 technieken die ze kan inzetten om mij te helpen, en zij voelt wel aan wat ik op dat moment nodig heb.

Sophie Pollet

VP Marketing bij Telenet

Ann hielp me vertragen en gidste me met kalmte en rust; keer op keer. Ze zette me aan om mijn eigen ‘personage’ beter te leren kennen en van daaruit in de diepte te gaan; naar mijn eigen choreografie. Hierdoor snap ik die choreografie beter en voel ik aan hoe die me stuurt of afremt in wat ik doe. Het helpt me navigeren in de keuzes die ik maak of niet maak. Ik heb vaak aan bijzondere momenten teruggedacht…

Mieke Van Zandweghe

Humanizing Businesses

Ik besloot me te laten coachen door Ann toen ik voelde dat het moeilijker voor me werd om een leider te zijn in evenwicht. Als provinciegriffier bevind ik me op de brug tussen beleid en politiek enerzijds, en de administratie anderzijds. Ik neem mee beslissingen en zet mee lijnen uit, maar stuur tegelijk de administratie aan in de uitvoering daarvan. Soms raakte ik daardoor in een soort spreidstand, met spanning en emoties tot gevolg die ik niet altijd even goed opnieuw naast me neer kon leggen of een plaats kon geven. Ik voelde dat dit ten koste ging van mezelf. Mijn focus en efficiëntie namen af. Ik wist dat ik sensitieve eigenschappen had, maar was me er niet van bewust dat die ook konden doorslaan in een overdreven groot verantwoordelijkheidsgevoel dat me uitputte. Tijdens de coaching met Ann leerde ik om meer te voelen. Dat mag contradictorisch klinken, maar het was nodig om van daaruit stappen te zetten. Voordien wilde ik de dingen te veel vanuit mijn hoofd aanpakken. Bij Ann leerde ik actief luisteren naar de taal van mijn lichaam, en het bleek een goede signaalgever te zijn. Wat er gebeurd was als ik deze coaching niet was aangegaan? Dan was ik ongetwijfeld in een emotionele knoop verzeild, en fysiek tegen een muur aangelopen. Ik ben ervan overtuigd dat ik door goed te leren luisteren naar mijn lichaam en zowel emotionele als fysieke rust in te bouwen, een burn-out heb helpen te voorkomen.

Marc Collier

Provinciegriffier Vlaams-Brabant

The most beautiful insight Ann taught me is how emotional I am as a person and how to use that as a strength to be more genuine, more ‘natural’. I never considered myself a natural leader, and always believed you can’t learn how to become one. I was leading my team with the strengths I was taught as a ‘mathematician’, rationalizing why and how to ‘maximize’ results, eliminate ‘waste’, be ‘efficient’. But something was always missing. I didn’t ‘feel’ why not everyone was following the same rationale. Till I came to Ann for help. Only one session later, she already changed my way of looking at how to motivate more. How to be ‘me’, listen to others, and still get everything done. I can honestly say that Ann has shown me what I had learned on paper 10 times before, but never actually ‘understood’. My team is telling me I listen more. We know each other better. We deliver more. I no longer avoid sensitive topics or elephants in the room. I embrace them and love to motivate my team on a personal level. You motivated me Ann!

Peter Baeke

Research & Development manager Itineris

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen – eindelijk.

Leen Van Breedam

Kandidaat Notaris

Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Ann gehad, ze hebben me meer inzicht gegeven in hoe ik in elkaar zit en hoe ik van daaruit leiding geef. Het doorzicht, het inzicht en de betrokkenheid van Ann, de thema’s die ze daaruit haalt, de manier waarop ze dat doet, de vragen die ze stelt, de antwoorden en handvaten die ze aanreikt — het was ontzettend verrijkend en het heeft me als leidinggevende echt verder gebracht. If anything, had ik gewild dat ik het veel eerder had gedaan.

Wouter Van Driessche

Creative Director bij Uitgesproken (Mediahuis nv)

Doorheen de sessies maar ook in de tussenperiodes werd ik getriggerd om werk te maken van een diepe en open kijk naar de wereld rondom mij en in mijn innerlijk. Het luisteren en bevragen door Ann brachten mij bij onuitgesproken belemmeringen die in mijn dagelijkse context aanwezig waren en door mij gedoogd werden. Door deze bewustwording ben ik meer op de voorgrond getreden. Ann heeft me aangezet tot zelfreflectie. Haar coachende begeleiding en luisterend oor in combinatie met een scherpe analyse en motiverende uitdaging hebben mij op er op redelijk korte termijn toe gebracht dat ik het ‘anders’ durf aanpakken richting de directe collega’s. Ann’s spreekwoordelijk duwtje in de rug om eerlijk te zijn met mezelf en in de reflectie daarover mijn houding aan te passen, hebben mij sterk geholpen. Het was een deugddoende en waardevolle samenwerking. Dank om mij daarin te hebben gecoacht.

Nick Vandevelde

Secretaris-Generaal Fluvius

Voor mij is het soms een uitdaging om de balans te vinden tussen emotioneel en rationeel leiderschap. Ik weet dat intuïtief en sensitief zijn een sterkte is, maar ratio en structuur zijn in mijn groter wordende bedrijf ook heel belangrijk. Tijdens de coaching met Ann – zowel individueel als in groep – heb ik in eerste instantie geleerd om goed mijn grenzen te bewaken. Ik ben heel zorgzaam, en hou altijd veel rekening met de ander. Dat brengt met zich mee dat ik soms te veel verantwoordelijkheid op mij neem, om de ander niet te belasten. Vandaag besef ik beter wat mijn verantwoordelijkheid is en tot hoever die reikt. Gaandeweg zijn we door dit persoonlijke proces dat ik aanging in mijn bedrijf steeds meer zelfsturend aan het werken. Dat was zonder de coaching bij Ann ongetwijfeld niet gelukt. Dan was ik blijven steken in het ‘te veel zelf willen doen’. Ze hielp me ook om mijn rol in het bedrijf beter af te lijnen. Waar ben ik goed in, waar krijg ik veel energie van en wat heb ik dan te creëren in mijn omgeving om in die rol te kunnen staan? In dat alles is me opgevallen hoe intuïtief Ann zelf is. Ze kan zich zo makkelijk in de ander verplaatsen dat ik soms het gevoel had dat ze mijn gedachten kon lezen. Daardoor gingen onze sessies ook meteen de diepte in en ontstond er veel zelfinzicht. Exact wat ik nodig had.

An Van Den Eynde

Founder Komma Board

Ann heeft mij geholpen in de ontwikkeling van mijn ‘leadership skills’ waarbij de focus lag op het beïnvloeden van mensen rond mij en meer op de voorgrond treden in bepaalde situaties. Doorheen onze verschillende sessies is Ann erin geslaagd om mijn perspectief en zelfbeeld omtrent deze punten stelselmatig te wijzigen. Wat ik zeer leuk vond aan onze sessies, is dat we geen vaste agenda hadden bij de start, maar door een aangename babbel automatisch op de goede punten terecht kwamen. Ann apprecieert verschillende soorten persoonlijkheden (en leiders) waardoor ze zich perfect kan aanpassen en de juiste coaching bieden.

Tom Renders

Partner bij Deloitte Belgium

Het was een zeer waardevolle journey om met Ann als coach op pad te gaan. Ann is een professional met een sterk empatisch vermogen die erin slaagt om te connecteren en haar coachee tot inzichten te brengen. Als coach zet ze heel veel in beweging en zorgt ze niet alleen voor begrip in het hoofd maar ook voor gevoel in het hart. Een echte aanrader voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil om een betere leider te worden.

Sophie Pollet

VP Marketing & Portfolio Strategy Telenet Business at Telenet

Ann’s is the kind of coach who lets you come up with the answers – by helping you to get your questions right. You gain knowledge and insight which is helpful long after the initial euphoria of being coached has worn off.

Anabel De Vetter

Marketing Director at TechWolf

I had the wonderful experience of being coached by Ann and it was truly one of the most challenging but enriching experiences of my life. She’s one of the most authentic persons I’ve ever met and I can only highly recommend her. In an incredibly empathic and passionate way she guides you; not around but right through your weak spots, leaving you not only a better manager but also a better person. She really connects and helps you find the questions and answers that really matter to you.

Geert Van Dingenen

Freelance Actuary

Eén van de redenen waarom ik voor Ann koos, was omdat ik wist dat ik met onafgewerkte zaken uit mijn gezin van herkomst zat. Ik had een coach nodig die daar ervaring in had. Dit was voor mij dan ook de eerste coaching die niet zomaar over wat tips-and-tricks ging, maar die diep in de emotie dook. In hoe ik me voelde. Deze coaching bleef niet aan de oppervlakte. Daarom keek ik er altijd naar uit, ook al was het zeker niet altijd fijn. Je wordt tenslotte geconfronteerd met jezelf. Via onder meer een familieopstelling aan de hand van Playmobil-figuurtjes en een oefening rond traumaervaring kwam ik in contact met de kleine Tim en hoe ik in relatie stond met mijn vader, die te vroeg gestorven is. Een thema dat op de achtergrond meespeelde in waar ik tegenaan liep, en dat ik dankzij de oefeningen kon afsluiten en achter me kon laten. Uiteraard kwamen er daardoor heel wat dingen los. Maar het scheelt dat Ann een gevoelsmens is. Haar begeleiding was heel aangenaam en ik voelde me altijd op mijn gemak. Dat zou ik niet bij iedereen gekund hebben. Wat het belangrijkste resultaat van de coaching is voor mij? Dat ik veel authentieker ben vandaag. Oude pijn heb kunnen helen. Ze hindert me niet meer in wie ik ben en wil zijn. En dat vergemakkelijkt ook de manier waarop ik in relatie ga met anderen. Doordat ik op de juiste manier kijk naar de zaken, ga ik ook op de juiste manier in contact.

Tim Berx

Supply Chain Director Europe North bij Belron International

Ik ben met dit coaching traject gestart om nog meer mijn plaats in te nemen als sensitieve leider. Ik handel vanuit mijn buikgevoel om beslissingen te nemen. Dat zijn vaak beslissingen die niet onderbouwd zijn door ratio of structuur. En dan stel je je vaak de vraag: doe ik wel het juiste? Want wij worden niet geleerd om te handelen vanuit onze intuïtie. Ann heeft me echt aangetoond door oefeningen dat mijn intuïtie wel degelijk te vertrouwen is. Ik luister eerst naar mijn innerlijke stem, en dan pas naar de anderen. Zorgzaam leiderschap betekent dat emotioneel afstand bewaren een valkuil kan zijn. Je wilt helpen, dat zit in onze zorgende natuur. Dat is iets waar ik nu van begrijp, dat het eerst en vooral belangrijk is om mijn eigen grenzen te bewaken, zodat ik mezelf niet verlies in het helpen van anderen. Het gaat niet alleen over het individu, maar ook om het grotere geheel, waar je als bedrijfsleider verantwoordelijk voor bent. Balans kunnen houden tussen de zorg voor het geheel en het individu is iets waar ik nu bewust mee bezig ben, elke dag opnieuw. Ik deed soms erg lang over moeilijke beslissingen. Ann heeft me begeleid om te zien welke imprints ik meedroeg vanuit mijn verleden, die beslissen moeilijk maakten. Ann heeft me geholpen die los te laten, zodat ik als bedrijfsleider beter in mijn vel zit. Daadkrachtig wanneer nodig, zorgzaam en intuïtief als de continue flow, die 100% ik is.

An Van Den Eynde

Bestuurder Komma Board

Toen ik vanuit mijn ervaring als expert manager werd, werd ik als leidinggevende al snel met mijn limieten geconfronteerd. Waren mijn medewerkers wel gelukkig met mij als manager? En durfden ze daar met mij over te praten? Rond dat thema wilde ik werken tijdens de coaching met Ann. Al snel bleek dat ik enerzijds een grote bewijsdrang had, en anderzijds vooral focuste op wat ik vond dat ik niét goed deed. Beide aspecten hadden met mijn verleden te maken, zo leerde Ann me. Omdat ik geen problematische jeugd gehad heb of trauma’s heb opgelopen, dacht ik niet dat mijn verleden zoveel impact had op wie ik vandaag ben. Maar dat is wel degelijk het geval. ‘Ik ben toch soms een rare’, dacht ik vroeger vaak. Ik voelde me een outsider. Ann liet me zien dat ik over bepaalde kwaliteiten beschik waardoor ik dat gevoel had gekregen, maar dat die kwaliteiten an sich heel waardevol en rijk waren. Ze toonde me dat het oké is om een beetje anders te zijn, sneller te denken of enkele stappen voor te zijn. Daardoor ben ik meer mezelf geworden. En dat maakt het makkelijker voor mijn team om hetzelfde te doen. Daarnaast is er die bewijsdrang. Ook die komt uit mijn jeugd, zo ontdekten we. Daardoor dook ik in mijn job als leidinggevende vaak te diep in de uitvoering, waardoor ik soms het overzicht verloor. Dat gebeurt vandaag nog, maar ik ben me er meer van bewust. Ik heb geleerd om wat meer los te laten, dingen aan mijn team toe te vertrouwen. En ik ben me bewuster geworden van mijn eigen competenties. Dat zou zonder de coaching van Ann niet gelukt zijn.

Marleen Van Hecke

Hoofd Externe Communicatie & Reputatie bij Elia Group

Ik wist al lang dat ik over een stel voelsprieten beschikte waarmee ik subtiel kon aanvoelen dat er iets niet goed zat in het team. Maar ik wist niet hoe ik die in mijn leiderschap moest inzetten. Nochtans wilde ik niets liever dan te managen door mezelf te zijn zonder zever. Dankzij het coachingtraject met Ann heb ik ontdekt hoe ik de onderhuidse beperkende overtuigingen die me tegenhielden, kon loslaten. En hoe ik dankzij een goede voorbereiding – inclusief sensitieve vragen – toch die moeilijke gesprekken kon aangaan. Ann voelde haarfijn aan waar mijn valkuil zat. En ze bleef doorvragen, wat niet altijd makkelijk was. Maar zo heeft ze me wél echt gestuurd en gecoacht om dwars doorheen mijn hindernissen te gaan. Stap voor stap leerde ik dat het belangrijkste niét was om te komen tot de oplossing die ik al in mijn hoofd had. Gewoon het gesprek aangaan, was al meer dan winst genoeg. En zo kwam er eindelijk een kentering, die ik vandaag op mijn beurt doorgeef aan mijn medewerkers.

Karin Brosens

Sales & Marketing Director bij AutoRepairGroup

Toen we op het werk de kans kregen om ons te laten coachen, was ik snel om. Ik maakte kennis met verschillende coaches, maar tijdens het intakegesprek met Ann was de klik er meteen. Toen ze me vroeg naar mijn reden om deel te nemen aan het coachtraject, vertelde ik haar dat ik wilde weten waar mijn onzekerheid vandaan kwam. Mijn leidinggevende zei dat ik mijn werk fantastisch deed, maar waarom kon ik zo moeilijk trots zijn op mijn realisaties? Het besef dat ik anders leiding gaf dan mijn collega’s, maakte me onzeker. Velen vertrokken vanuit KPI’s, ik vertrok van de mens. Omdat ik ervan overtuigd was dat we automatisch goede cijfers neerzetten als we mensen in hun waarde laten en hun talenten ontwikkelen. Maar deed ik het wel goed genoeg? Had ik wel een mandaat om met mensen over persoonlijke zaken te praten? Verwachtte het bedrijf ook niet iets anders van mij? Toen Ann confronterende vragen stelde over mijn schooltijd, in de hoop zo terug te keren naar de bron van mijn onzekerheid, voelde ik aanvankelijk weerstand. Dat was het verleden, daar hoefden we niet meer over te praten. Maar het mooie aan coaching is dat de groei net zit in de vragen waar je niet wil op antwoorden. Dat we hier dieper op ingingen tijdens een wandeling in de natuur, hielp me om de moeilijke vragen toch toe te laten. Zo kwamen we erop uit dat de ervaring in mijn schooltijd dubbel was: enerzijds kreeg mijn zelfvertrouwen er een deuk, maar op de langere termijn leerde ik dat het loont om mensen te ondersteunen en in te zetten op hun talenten. Dan kunnen er prachtige dingen gebeuren. Ik ben er uiteindelijk ook geraakt en heb een mooi carrièrepad afgelegd. Het dal waar ik als kind doorging, heeft mijn geloof in mensen gecreëerd. Als ik mijn coachingtraject dus moet samenvatten in enkele zinnen, dan is het dat het me geholpen heeft om te accepteren dat ik de dingen nu eenmaal anders doe. Om mezelf minder in vraag te stellen. Om trots te zijn op mezelf. En om zo uiteindelijk rust te vinden in mezelf. Dat geef ik nu op mijn beurt ook door aan mijn mensen.

Caroline Lippens

Regiomanager Vlaanderen bij Carglass

Ik kwam bij Ann voor coaching aankloppen omdat ik vastliep op een aantal vlakken. Ik voelde dat ik meer kon, maar op de een of andere manier kon ik dat gevoel niet in werkelijkheid omzetten. Op zich een erg brede coachingsvraag dus, die Ann samen met mij eerst een beetje is gaan vernauwen door aan een aantal heel concrete zaken te werken. Uiteindeljik belandden we al snel bij de vraag wie ik kon en wilde zijn in mijn rol. En met welke stijl, energie en waarden ik die rol wilde opnemen. De eerste grote stap was het besef dat ik meer mocht loslaten wat ik dacht dat anderen van me verwachtten. Ik leerde meer op mijn intuïtie te vertrouwen en daar ook naar te handelen. Ik leerde dat het beter is om op mijn sterktes in te spelen, en kon daardoor stappen zetten in de rol die ik had, de manier waarop ik die opnamen en het resultaat dat ik ermee bereikte. Mijn impact in gesprekken en presentaties werd groter, en ik raakte sneller vooruit in trajecten omdat ik meer durfde te vertrouwen op mijn ideeën, intuïtie en gevoel. Had ik geen coaching gehad, dan had het me waarschijnlijk heel veel energie gekost om hier op een andere manier uit te geraken. Pas op, ook na de sessies met Ann was ik moe. Het is een intens proces. Ze stelt de juiste vragen en gaat door op de juiste dingen. Vaak de dingen waar je zelf niet naartoe wil gaan. Maar dat is waar het doorgaans zit. Gelukkig creëert Ann een sfeer van openheid en vertrouwen. Je voelt dat ze niet oordeelt en dat het helemaal oké is zoals het is. Dat is de juiste basis om verandering te creëren.

Christel Knuts

Talent, Learning & Development Director bij Deloitte

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.
Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

Ik ben fundamenteel veranderd door de coaching bij Ann. Omdat ze me nieuwe handvaten gegeven heeft om mijzelf te aanvaarden zoals ik ben, mét mijn sensitiviteit, en om daar ook de vruchten van te plukken. Ik kwam bij Ann terecht op aanraden van mijn leidinggevende: uit feedbackgesprekken en evaluaties bleek namelijk dat ik dan wel goed kon samenwerken, maar soms had ik moeite om mijn grenzen te bewaken. Ik vond het moeilijk om nee te zeggen. Toegegeven: ik worstelde zelf ook. Ik merkte dat het ‘rode’ leiderstype populair was in de organisatie, maar zo was ik niet. En zo wilde ik ook niet zijn. Tijdens de coaching met Ann heb ik geleerd dat ik er mag zijn met mijn stijl en mijn sensitiviteit, en dat die de organisatie ook vooruit kan helpen. Ik durf mijn intuïtie sindsdien beter aanspreken, en schuif mijn mening sterker naar voren. Ik weet dat ik de dingen ook mag brengen zoals ik zelf voel dat ze goed zijn. Wat ik zo fijn vond aan haar begeleiding, is dat ze ontzettend goed naar me luisterde. Ze kijkt onbevangen naar mensen. Je bent geen werknemer die vanuit zijn bedrijf gestuurd wordt om opgelapt te worden, je bent een mens met talenten, maar ook met angsten en beperkingen. En daar gaat ze mee aan de slag, zonder er meteen een label op te plakken. Daardoor voelde ik vertrouwen en kon ik me openstellen. Zonder dit coachingtraject was ik wellicht op een bepaald punt in een crisis geraakt en had ik misschien bruggen opgeblazen. Dat is nu gelukkig niet gebeurd. Vandaag kan ik mijn sensitiviteit inzetten als een troef. Een hemelsbreed verschil.

Stefan Coenjaerts

Director Corporate Communications bij Telenet

Ik kwam bij Ann terecht omdat ik me als HR Director de vraag stelde of ik voldoende kon werken vanuit wat ik zelf belangrijk vind, in plaats van me voortdurend af te stemmen op wat ik dacht dat mensen in mijn omgeving belangrijk vonden. De verleiding om dat laatste te doen, was groot, wist ik. Ik kende mezelf als iemand die op zoek was naar waardering, maar daarbij durfde ik soms mijn eigen kompas uit het oog te verliezen. Dat maakte me onzeker en gespannen, ik was mezelf continu in vraag aan het stellen. En daardoor kon ik weleens verbaal in overdrive gaan, om te laten zien wat ik in mijn mars had en zo bevestiging te krijgen. Maar daardoor kregen andere mensen weinig ruimte of voelden ze zich weggeduwd. Tijdens het coachingtraject ontrafelden Ann en ik die dynamiek, en stelden we vast dat ik eigenlijk op zoek was naar waar ik zelf voor stond, naar mijn visie op de dingen. Ann hielp me mijn onderliggende waarden en overtuigingen ontdekken, en we gaven hier taal aan door ze met concrete woorden te benoemen. Dat vond ik heel helpend. Zo werden mijn waarden en overtuigingen een houvast voor wie ik wil zijn als werknemer én als mens. Dankzij de woorden slaag ik er nu ook beter in om aan te geven waarom sommige dingen voor mij belangrijk zijn. En dat creëert dan weer verbinding met de mensen om me heen, omdat we elkaar meer als mens kunnen zien als we vanop die onderliggende laag met elkaar kunnen communiceren. Op zo’n moment wordt er zo veel meer mogelijk. Dat is voor mij de belangrijkste winst die ik in de coaching bij Ann behaald heb. Dat ik minder denk vanuit spanning en conflict, en meer vanuit begrip, context, en elkaar als mens zien. En daarnaast zou het zonder de coaching ook veel moeilijker voor me geweest zijn om een evenwicht te vinden tussen mezelf zijn en tegelijk de waardering kunnen voelen van anderen. Doordat ik mijn eigen meerwaarde beter zie en meer voeling heb met waar ik voor wil staan, kan ik het beter overbrengen naar anderen en ontstaat er meer verbinding.
Catherine Laurijssen

HR Director bij KdG

Als leidinggevende geloofde ik van nature heel sterk in cohesie, in samen resultaten behalen, in oplossingen die organisch ontstaan. Typisch sensitieve kwaliteiten, zo ontdekte ik tijdens een gesprek met Ann, maar toch voelde ik me soms onzeker als leider. Ik vergeleek mijn stijl met die van collega’s, en merkte dat ik er helemaal anders in stond. Was ik wel een goede leidinggevende? Gelukkig heeft Ann me doen inzien dat de manier waarop ik over leiderschap dacht niet abnormaal was. Integendeel zelfs: dat het een mooie kwaliteit was die me veel kon brengen. Tijdens een-op-eengesprekken liet ze me ervaren dat er iets niet klopte aan mijn manier van denken, en liet ze me bewust vastlopen in mijn gedachten. Zo kwam ik tot nieuwe inzichten en leerde ik mijn sensitiviteit omarmen. De sessies in groep leerden me dan weer dat ik niet alleen was met mijn struggles en gaven me bovendien de moed om verandering te brengen in mijn organisatie. Eigenlijk durf ik best zeggen dat de begeleiding van Ann lifechanging voor me geweest is. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen kompas ontdekte en zo makkelijker de weg vond. En niet alleen op het werk, trouwens. Het traject liet soms dingen aan de oppervlakte komen waarvan ik niet wist dat ze er waren. Soms was dat best confronterend en weliswaar minder leuk, maar het proces waarin Ann me meenam, vormde een opbouwend geheel. Na een sessie, of dat nu in groep was of een-op-een, voelde ik me telkens een stukje dichter bij de realiteit van mezelf. Zonder Ann was dat niet gelukt. Dan was ik ongetwijfeld vastgelopen in mijn job.

Yanissa De Jonghe

IT manager Lantis

Ik kwam bij Ann terecht toen ik op een bepaald punt vastliep in de ontwikkeling van mijn carrière. Ik was ontgoocheld en gefrustreerd geraakt omdat bepaalde dingen niet zoals gepland verlopen waren. Dat maakte me boos, en daardoor blokkeerde ik. Moest ik blijven? Moest ik het extern gaan zoeken? Dat laatste voelde aan als een vlucht. Als een tijdelijke oplossing. Tegelijk stelde ik mezelf de vraag: ja, maar, wat wil ik dan eigenlijk? Het antwoord lag niet voor het rapen. Ik moet toegeven dat ik erg sceptisch stond tegenover de coaching, die ik aangeboden kreeg van mijn werkgever. Alsof wat praatsessies iets zouden veranderen aan waar ik mee zat. Toch ben ik er vrij snel in geslaagd om de frustratie achter me te laten. En dat heb ik te danken aan de luisterbereidheid van Ann. Ze houdt je een spiegel voor en stelt de juiste vragen. Vanaf dag één was er vertrouwen, waardoor ik open durfde te zijn. Ze pushte me niet in een bepaalde richting, maar liet me zelf tot bepaalde conclusies komen. Ze maakte me ook bewust van het feit dat er nog sensitieve mensen zijn zoals ik, en dat gaf me vertrouwen en perspectief. Vandaag besef ik veel beter hoe ik in elkaar zit en hoe ik mijn sensitiviteit kan inzetten als een kracht zonder mezelf erin te verliezen. Ik ben me ook bewuster van mijn triggers, die er altijd zullen zijn. Maar ik blokkeer er niet meer op. Ik heb de tools om ermee om te gaan. Ik heb geleerd om dingen ook wat eerder te durven loslaten. Zonder coaching was ik daar welllicht volledig in vastgeroest. En was ik blijven aanmodderen. Nu heb ik geleerd om bewuste keuzes te maken. En zo heb ik veel meer in handen welke weg ik volg.

Bram Gerets

Legal Director Carglass

Het (intense) traject met Ann heeft me geleerd om dichter bij mezelf te blijven, als leidinggevende, als medewerker en algemeen als persoon. Ik vertrek nu – en sta ook veel vaker stil – bij wat ik zelf wil en verwacht. Daardoor zeg ik bewuster ‘ja’ en ‘neen’ tegen dingen en dat heeft me al heel wat verrijkende ervaringen, voldoening en ook zelfvertrouwen opgeleverd. Kortom, Ann heeft me geholpen mijn eigen sterktes en uitdagingen helder te zien, ze echt te beschouwen als iets wat mij mijn unieke zelve maakt en daarop voort te bouwen. Een evolutie die ook de mensen rondom mij niet is ontgaan.

Glenda Boone

Tax Director Van Havermaet / interior stylist Maison Bleue Interieurs

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een rustbaken, als persoon, maar ook voor de vele vragen in mijn hoofd en lichaam gekoppeld aan de uitdagende functie van leidinggevende. De meest uitzonderlijke gave van Ann is dat ze in geen tijd onder je huid kan kruipen. Waar dit eerst als verwarrend en beangstigend overkomt, geeft dit in het vervolg van de coaching sessies duidelijke handvatten in het waarom je steeds weer in je valkuilen trapt. Ik durf te stellen dat Ann een duiveltje (of engeltje) op mijn schouder heeft gecreëerd dat mij telkenmale aanspreekt wanneer ik weer voor de valkuil sta: ‘stap je in de val of ga je deze situatie nu anders aanpakken, Bert?’ Een vorm van stoplicht dat je doet nadenken alvorens je doet. Ik zou Ann aan eenieder aan bevelen. Waarom? Bedenk eens zelf waarom jij steeds weer in diezelfde moeilijke situaties terecht komt. Met de hulp van Ann weet ik nu waarom en kan ik er ook iets aan en met doen. Verhelderend, beangstigend, maar vooral heel helpend. Een aanrader voor elke people leader in dagen zoals deze in het gemengd landschap van generaties, opvattingen, littekens.

Bert Ceuppens

Vice President Enterprise Sales at Telenet

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een wijze vrouw. Ze blijft heel rustig, haalt de punten aan die nodig zijn en laat ze ook gewoon zijn. Er is geen oordeel. Ik ben gevoelig voor mensen die snel be/veroordelen. Bij Ann heb ik me heel vrij gevoeld. Ik kon zijn wie ik ben. Ik heb Ann ervaren als een heel competente coach, ze weet waar ze mee bezig is. Dat geeft vertrouwen. De coaching heeft me duidelijke inzichten gebracht, waar ik mee aan de slag wil.

Koen de Maesschalck

Voormalig Directeur Mens en Organisatie Colruyt Groep

De coaching was verhelderend en richting gevend in mijn proces. Het bracht me concrete volgende stappen en gaf me het inzicht dat openheid tot echte verbinding leidt. Ik beveel Ann aan als coach omwille van haar duidelijke methodiek en scherpe blik in combinatie met een warm hart.

Wouter Torfs

CEO Torfs

Het voorbije jaar was je een aangename sparringpartner in mijn zoektocht naar meer leiderschap. Je refereert geregeld naar academische theorieën maar luistert vooral, pikt in en graaft dieper zodat ik zelf tot inzichten en oplossingen kwam. Onze ontmoetingen waren belangrijke reflectiemomenten over wie ik als teamleider wil zijn; met mijn sterktes en zwaktes. Ik heb veel gehad aan onze gesprekken. Bedankt!

Marleen Vanhecke

Head of Group communication & Reputation bij Elia

Ann’s unique methodology goes back to the roots of coaching : Externalisation => awareness => change; Via her natural way, Ann is able to confront the coached person immediately with blocking points in his/her approach. Asking the right questions in a honest and straightforward way are making the sessions very effective and challenges the person to reflect and improve in real time.

Nathaniel Van Parijs

Managing director, founder

I had the pleasure of being coached by Ann. I enjoyed her way asking accurate questions and listening to the challenges I was facing. She does not give you the answers you need, but helps you to find them on your own. She is extremely good at seeing things that others don’t see or even realize and can confront you with it when needed. In just a few sessions she helped me to see what I need to improve and helped me to build up the confidence I needed to be a natural leader. I can highly recommend working with Ann.

Simon Van Rompaey

Freelance Business Analyst

“Glenda, we weten alle twee dat jij sensitief bent, hé”, zei Ann tijdens een van mijn eerste coachingsessies. Ik viel uit de lucht. We wisten dat niet alle twee. Zij had dat door, maar ik niet. Het gaf meteen aan hoeveel kennis en kunde Ann meebrengt in een coaching. Ik heb voor haar gekozen omdat ze vertrekt vanuit iemands waarden en overtuigingen. Dat vond ik erg belangrijk, omdat alles wat we erna deden zo helemaal bij me paste. Tijdens het coachingtraject was ze doortastend en had ze het bijzondere talent om de juiste vragen te stellen. Onze sessies bestonden uit vragen en samenvatten, vragen en samenvatten. Om te zien of de samenvatting klopte met wat ik wilde zeggen. Zo hielp ze me mijn gedachten te verwoorden. En besefte ik zélf wat er speelde. Ik leerde mijn overtuigingen en drijfveren kennen. En als er even geen antwoorden of inzichten kwamen, dan liet ze het los en bracht ze het op een later moment wel opnieuw naar voren. Wanneer de tijd er rijp voor was. Ze hielp me ook met mijn perfectionisme. Ik deed er alles aan om het zo goed mogelijk te maken voor anderen. Dat had me ver gebracht, maar ik had ook het allesoverheersende gevoel dat het nooit stopte. Dat er geen einde was aan mijn verantwoordelijkheden. Bij Ann werd duidelijk dat er een gebrek aan zelfvertrouwen onder zat. Ik ben blij dat we dit samen bij de oorsprong aangepakt hebben, want zonder de coaching zou ik wellicht volledig uit mijn functie gestapt zijn om iets compleet anders te gaan doen. Ik besef nu beter dat ik niet alles kan én hoef te doen. En zo is mijn uitdagende professionele en persoonlijke leven opnieuw haalbaar en leuk voor me geworden.

Glenda Boonen

Tax Director Deloitte

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.

Laten we kennis maken!