Ann Baeke - Natural Leadership - Ebook De kracht van Sensitieve leiders

E-book

De kracht van Sensitieve leiders

Droom je ervan om als leidinggevende je hart meer te laten spreken? Om meer warmte, menselijkheid en echtheid in je organisatie te brengen, en zo het verschil te maken? Dan heb je vast al gemerkt dat dat niet altijd eenvoudig is.

Ben jij die gedreven professional, die heel snel doorheeft wat er nodig is op het werk, maar daar blijkbaar alleen in staat? Misschien voel je je niet gehoord, erkend of gezien, omdat je verbinding mist en je anders voelt? Misschien weet je wel dát je het anders wil aanpakken, maar nog niet precies hoe. Of misschien raak je overprikkeld door alle energie die je opvangt, waardoor innerlijke rust ver te zoeken is.

Herkenbaar? Dan ben jij wat ik ‘een sensitieve leider’ noem. Sensitieve leidinggevenden zijn vaak plichtsbewust, creatief en analytisch.

Met hun flinke dosis empathie verstaan ze als geen ander de kunst om een situatie van alle kanten te bekijken. Ze zijn geboren om in bedrijven de ommezwaai te maken naar bewuster, intuïtiever en menselijker leiderschap. Maar daar worden ze helaas soms nog te weinig in gehoord. En dat komt vaak doordat ze het zélf moeilijk vinden om hun kwaliteiten optimaal te benutten.

Wil jij meer halen uit je sensitieve leiderschap? En de weg vinden naar meer zelfvertrouwen, zingeving, zelfbewustzijn, plezier en rust?

Download dan nu mijn gratis e-book ‘De kracht van sensitieve leiders’ (82 pagina’s met concrete voorbeelden!).

Daarin:

  • Krijg je inzicht in waarom de wereld nood heeft aan sensitieve leiders zoals jij.
  • Leer je jezelf beter te begrijpen. Sterker staan in je werk, start bij je bewust zijn van wie je bent.
  • Lees je waarom het soms moeilijk is om je sensitieve eigenschappen in te zetten.
  • Ontdek je de 8 stappen om je sensitief leiderschapspotentieel waar te maken.
  • Vertel ik je hoe je je leiderschapsrol kan opnemen vanuit je sensitieve eigenschappen, waardoor je van betekenis kan zijn mét je sensitiviteit.
  • Krijg je tips om als leidinggevende het beste uit sensitieven naar boven te halen.

Het resultaat? Meer impact, vreugde en innerlijke rust. En vooral: moeiteloos leidinggeven!

Ik heb je e-book gedownload en in één ruk uitgelezen. Tijdens het lezen van jouw boek, had ik voor de eerste keer een gevoel van herkenning, iemand die de wereld aanvoelt zoals ik die aanvoel in mijn huidige functie. Boeken over hoogsensitiviteit heb ik al gelezen maar ik had de brug naar leidinggeven nog niet gelegd.
Hartelijk dank voor je e-book en de inzichten die je regelmatig post. Die hebben mij zeker al geholpen om me inzichten te bieden en me minder zonderling te voelen.
Marijke Pissens

Diensthoofd Reward & International Mobility - KBC Bank & Verzekering

Ik heb al je podcast afleveringen beluisterd en net ook je e-book gedownload. Wat een (h)erkenning in wat ik lees – hoe moedig dat jij dit kan verwoorden en je Licht in de bedrijfswereld laat stralen. Dank om via je werk anderen bewuster te laten zijn over die broodnodige ommezwaai in onze maatschappij.

Heike Van Muylem

Marketing Change Manager - DPG Media

Ik heb het boek gelezen, niet als leider. Het was heel verhelderend om alle facetten van dichtbij te bekijken. Het kunnen plaatsen van acties en reacties. Daar ik ook een beetje worstel met de manier van leiden vond ik het een mooie opportuniteit het boek te downloaden. Waarvoor dank. Veel succes nog.
Benita Bertier

PIM data steward - TVH

Bedankt voor dit inspirerend en herkenbaar E-boek over sensitieve leiders. Ik herken me in heel wat van de eigenschappen.

Het belang van deze sensitieve leiders wordt inderdaad onderschat zeker in grote, resultaatgerichte ondernemingen waar de autoritaire types traditioneel teveel naar voren worden geschoven.

De sensitieve leiders worden te vaak onbegrepen of niet gehoord, omdat een andere mening of een kritische noot niet altijd past binnen de context terwijl dit eerder als opbouwende kritiek dient beschouwd te worden. De (werking van de) organisatie en het zichzelf in vraag durven stellen komt te weinig aan bod in sterk resultaatgerichte ondernemingen.

Al snel wordt er uitgekeken naar een derde partij (ie consultants) om op een ‘objectieve’ wijze advies te geven over de noodzakelijk veranderingen binnen een organisatie, terwijl in veel gevallen de ‘know how’ gratis ter beschikking is en het top management alleen maar kristisch naar de diverse visies moet luisteren en zelf een beslissing moet durven nemen.

Dit werkt voor heel wat managers frustratie in de hand, bij het aanhoren van de soms ronduit povere beleidsadviezen waar die duur betaalde consultants na maanden mee af komen en die meestal niets nieuws brengen of eerder  ‘het warm water terug uitvinden’. Terwijl de hele (management) organisatie enorm veel tijd heeft vrijgemaakt om ze ‘wegwijs’ te maken in de bestaande organisatiestructuur. En het geld dus beter besteedt was aan voor de handliggende en ‘quick win’ efficiënties waar al jaren over gesproken wordt.

Ik wens je alvast veel succes met je boek en hoop vurig dat het besef binnen het top management en HR afdelingen van heel wat bedrijven mee evolueert in deze richting.

D.B.

Bedankt om uw boek over sensitief leiderschap te delen. Er komen vele herkenbare situaties in voor. Sommige zaken worden heel mooi verwoord.

Waar ik dacht dat er iets mis zou zijn bij mezelf geeft u tools om dit om te draaien. Vooral het stuk over de noodzaak van sensitief leiderschap tussen al die alfa mannetjes, vind ik heel herkenbaar. Dat vind ik sterk verwoord.

D.V.H.

Een mooie toelichting rond het onderwerp, heel helder en toegankelijk geschreven, de spirituele inbreng, met toch ook een eerste aanzet naar ‘en praktisch, hoe doe ik dat nu ?’
K.R.

Ik hou van de vele verhalen en illustraties die niet alleen bevestigen dat je vakkundig en begaan “doet wat je doet”, het draagt ook bij aan de bespreekbaarheid of noem het wat meer ‘normaliseren’;  iets wat ikzelf niet steeds even vanzelfsprekend vind.

Ja, de essentie capteren met eenvoud en respect voor de realiteit – noem het dat evenwicht vinden tussen sterktes benoemen doch ook uitdagingen, zonder in een toon te vervallen waarbij sensitiviteit toch weer overhelt naar ‘een beetje vreemd’.

M.V.Z.

Bedankt dat ik uw boek mocht lezen, ik heb er veel uit opgepikt. Uw onderzoek naar sensiviteit met duidelijk stappenplan en video gaven me veel inzichten die ik zocht om verder te groeien in het proces dat ik sedert enkele jaren gestart ben.

Ik ben me al enige tijd bewust dat ik talenten heb, die u omschrijft als sensitieve leider. Deze talenten waren in mijn jeugd struikelblokken. Ik werd niet begrepen in mijn creatieve gedachten, noch in mijn blik vooruit. Het gevoel dat de prikkels uit mijn omgeving me in een neerwaartse spiraal brachten hielpen hier niet bij. Plus mijn aangeboren introvertheid, analytisch vermogen en leerstoornis gaven mij nog meer een laag zelfbeeld en onzekerheid over mezelf. 

Ik besef dat ik nog niet alle kapstokken beheers om een meerwaarde voor de maatschappij of mezelf  te zijn, maar jouw boek geeft me duidelijke tips en de nodige hulpmiddelen om voort te doen in mijn groeiproces. Het betekent veel voor mij om deze zoektocht van jaren verder te zetten.

Eva Sintubin

Dankjewel voor het gratis e-book! Ik heb het met veel belangstelling gelezen en er erg veel van mezelf in herkend. Ondertussen heb ik ook het boek ‘Leiders zonder masker’ gelezen en ook dit vond ik heel verhelderend.

Anneleen Snoeckx

Production Manager - Danone

Mag ik je heel hard bedanken voor de boeiende inzichten in de podcasts rond Sensitieve Leiders? Ik luister er graag naar, heel herkenbaar en maakt me bewust van wie/wat/hoe ik inderdaad bewust en onbewust die sensitieve aspecten ofwel reeds toepas, ofwel weet dat ik deze intrinsiek heb (maar nog niet naar praktijk kan/durf omzetten).

Kristof De Schepper

Delivery Manager - ARHS Technology

Hartelijk dank voor je mooie boek. Ik vind je oproep aan sensitieve leiders om moed te vinden om vanuit hun innerlijke kracht bij te dragen aan een betere wereld heel waardevol.

Anne Van de Vijver

Professor of Tax Law - Universiteit Antwerpen

Dit boek bleek zo heerlijk herkenbaar dat ik na het lezen van de eerste pagina’s even op adem diende te komen.

Het mooiste aan dit boek is dat het je doet beseffen dat je eigen, vaak intuïtieve gedachten en inzichten waarmee je al te vaak dacht alleen te staan in je leiderschap of in je organisatie, niet enkel helemaal legitiem blijken, maar meteen ook als een enorme kracht worden beschouwd binnen goed leiderschap.

Zelden heb ik zo’n positieve bevestiging ervaren, enkel door het lezen van een boek!

Tim Schampheleer

COO - Passwerk

In 1 adem heb ik het uitgelezen! Het beschrijft zo mooi hetgeen wij in onze organisatie dagelijks ervaren.

Vele hoofden en coördinatoren voelen zich onbegrepen en tegelijk voelen ze hun team goed aan. Toch ervaren zij onrust en kunnen zij er de vinger niet op leggen wat die onrust precies is. Ze voelen zich onbegrepen en dat kost hun veel energie. Ze vragen zich af wat er aan de hand is en vragen hulp.

We proberen momenteel “leiderschap “ te definiëren en dat zorgt voor de nodige discussies.

Ik ben blij met uw e-book , blij dat onze visie naar ondersteuning aan deze hoofden en coördinatoren versterkt kan worden. We moeten hen aanmoedigen als intuïtieve en sensitieve leider en zorgen dat zij hun missie voor zichzelf EN voor het team verder kunnen zetten.

We gaan met veel plezier uw e-book gebruiken.

Karen Kerkhofs

HR-verantwoordelijke - Sint Oda


Een tijdje geleden heb ik dit boek van jou gedownload. Ik heb het gelezen en nu nogmaals herlezen. Laat me stellen: eerst emotioneel ontvangen en dan meer rationeel..

Ik wil u alvast complimenteren met dit werk. Ik vind het inspirerend omdat het kader dat u schetst helder en bruikbaar is.

Misschien lees ik op zich niets ‘nieuws’ maar de combinatie van alle elementen en de samenhang, vertaald naar mogelijke acties maakt het boek uniek.

Of men zich nu zelf herkent in een sensitief leider of niet, of men sensitieve medewerkers herkent of niet.. het lijkt mij sowieso een expliciete manier om zelf leiding te geven wanneer men kiest voor deze benadering en persoonlijke attitude.

Los van de inhoud, leest het boek vlot, zijn de schema’s duidelijk, wordt het nergens nodeloos ingewikkeld zonder het ook weer te eenvoudig voor te stellen.

Voor mij is het een boek om bij de hand te houden op momenten van zelfreflectie, nieuwe en oude uitdagingen die al dan niet prettig op de voorgrond staan.

Tenslotte voelde ik tijdens het lezen en herlezen van dit boek ook een nog niet vast te pakken verwevenheid met ‘het boek van wijsheid, 11 levenslessen van mijn grootvader Mahatma Gandhi’. Dat maakt de samenhang met wie men is of wil zijn nog sterker.

Met veel plezier heb ik dit boek dan ook verspreid onder enkele collega’s, waarbij ik hoop dat we het er onderling samen nog kunnen over hebben.

Bart Van Den Eeckhout

Directielid - VZW Wingerdbloei

Ik vind jouw e-book fantastisch geschreven en zeer herkenbaar. Ik ben heel blij te beseffen dat ik niet alleen met dit gevoel zit.

Bruno Crapé

Managing Director, Rotero Belgium

Ik heb je e-boek met plezier (in één keer) gelezen. Het leest vlot en bevat veel informatie.

Gerry Torfs

Preventieadviseur - TUC Rail

Executive Coaching

Unlock your Natural Leadership

Ontwikkel je natuurlijk leiderschap. Sta in contact met je kern en geef leiding vanuit bezieling, passie, vertrouwen, bevlogenheid, verbinding, openheid en intuïtie.

We gaan samen op zoek naar wat je belemmert in het opnemen van je leiderschap en hoe je jouw energie (opnieuw) kunt laten stromen. Coaching geeft je inzichten en tools om je eigen leven te leiden, vanuit jouw innerlijke waarden en vanuit een steeds ruimer bewustzijn.

Krijg inzicht in je mindset en realiseer wat je al zo lang had willen bereiken. Stel jezelf de juiste vragen en versterk je natuurlijk leiderschap. Maak de weg vrij voor jouw maximale potentieel. Bewustwording omgezet in actie. Dat is in een notendop het resultaat van het coachingsprogramma van Ann Baeke.

Klanten aan het woord

Het was mijn leidinggevende die voorstelde om coaching te volgen. Hij merkte op dat ik in een vergadering soms hard kon zijn, maar tegelijk was ik op bedrijfsuitjes altijd de zorgzame van de groep. Die twee uitersten kon hij niet altijd rijmen. Zelf besefte ik niet zo dat dit contrast er was, maar toen ik er via de coaching bij Ann over begon te reflecteren, klopte het wel. Op directievergaderingen kwam vooral mijn dominante, hardere, zakelijkere kant tot uiting. Ik durfde me weleens te verstoppen achter mijn intellectuele kracht. Het ene rationele argument na het andere aanbrengen, waardoor ik anderen eigenlijk geen kans gaf. En daar bereikte ik niets mee, want collega’s werden er onzeker en bang van, en gingen in weerstand. Mijn zachtheid reserveerde ik voor individuele meetings of teamgesprekken in kleinere kring. Daar liet ik mensen ook graag groeien en was ik wat toegankelijker. Want ik wilde mijn team motiveren en ontwikkelen. Ann liet me zien dat ik nergens kwam als ik als een kip ook haantjesgedrag begon te vertonen in de mannenwereld waarin ik zat. Dat deed ze door me een theoretisch kader te geven van waarom ik me zo gedroeg en waarom ik was wie ik was. De gesprekken die we hadden, lieten me inzien dat zaken uit mijn jeugd veel meer zichtbaar waren in mijn gedrag dan ik zelf besefte. Nog uitdagender werd het toen ze me uitnodigde om ook te gaan voelen en mijn lichaam te laten spreken. Gelukkig pakte Ann dit stap voor stap aan, zodat het voor mij comfortabel voelde. Essentieel daarin was voor mij het vertrouwen dat ik voelde in haar. En het feit dat ze nooit oordeelt. Ze voelde letterlijk wat ik nodig had tijdens ons traject, en speelde hierop in. Zonder deze coaching had ik niet gestaan waar ik vandaag sta. Ik zou meer stress ervaren, en nog steeds heel perfectionistisch zijn. Vandaag weet ik dat dit allemaal niet zo hoeft. Ik ben verdraagzamer geworden, naar mezelf toe, en ook naar anderen.
Sarah Timmermans

Director of Operations Carglass

Ann hielp me vertragen en gidste me met kalmte en rust; keer op keer. Ze zette me aan om mijn eigen 'personage' beter te leren kennen en van daaruit in de diepte te gaan; naar mijn eigen choreografie. Hierdoor snap ik die choreografie beter en voel ik aan hoe die me stuurt of afremt in wat ik doe. Het helpt me navigeren in de keuzes die ik maak of niet maak. Ik heb vaak aan bijzondere momenten teruggedacht...

Mieke Van Zandweghe

Humanizing Businesses

Ik besloot me te laten coachen door Ann toen ik voelde dat het moeilijker voor me werd om een leider te zijn in evenwicht. Als provinciegriffier bevind ik me op de brug tussen beleid en politiek enerzijds, en de administratie anderzijds. Ik neem mee beslissingen en zet mee lijnen uit, maar stuur tegelijk de administratie aan in de uitvoering daarvan. Soms raakte ik daardoor in een soort spreidstand, met spanning en emoties tot gevolg die ik niet altijd even goed opnieuw naast me neer kon leggen of een plaats kon geven. Ik voelde dat dit ten koste ging van mezelf. Mijn focus en efficiëntie namen af. Ik wist dat ik sensitieve eigenschappen had, maar was me er niet van bewust dat die ook konden doorslaan in een overdreven groot verantwoordelijkheidsgevoel dat me uitputte. Tijdens de coaching met Ann leerde ik om meer te voelen. Dat mag contradictorisch klinken, maar het was nodig om van daaruit stappen te zetten. Voordien wilde ik de dingen te veel vanuit mijn hoofd aanpakken. Bij Ann leerde ik actief luisteren naar de taal van mijn lichaam, en het bleek een goede signaalgever te zijn. Wat er gebeurd was als ik deze coaching niet was aangegaan? Dan was ik ongetwijfeld in een emotionele knoop verzeild, en fysiek tegen een muur aangelopen. Ik ben ervan overtuigd dat ik door goed te leren luisteren naar mijn lichaam en zowel emotionele als fysieke rust in te bouwen, een burn-out heb helpen te voorkomen.

Marc Collier

Provinciegriffier Vlaams-Brabant

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen - eindelijk.

Leen Van Breedam

Kandidaat Notaris

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.
Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

Ik ben fundamenteel veranderd door de coaching bij Ann. Omdat ze me nieuwe handvaten gegeven heeft om mijzelf te aanvaarden zoals ik ben, mét mijn sensitiviteit, en om daar ook de vruchten van te plukken. Ik kwam bij Ann terecht op aanraden van mijn leidinggevende: uit feedbackgesprekken en evaluaties bleek namelijk dat ik dan wel goed kon samenwerken, maar soms had ik moeite om mijn grenzen te bewaken. Ik vond het moeilijk om nee te zeggen. Toegegeven: ik worstelde zelf ook. Ik merkte dat het ‘rode’ leiderstype populair was in de organisatie, maar zo was ik niet. En zo wilde ik ook niet zijn. Tijdens de coaching met Ann heb ik geleerd dat ik er mag zijn met mijn stijl en mijn sensitiviteit, en dat die de organisatie ook vooruit kan helpen. Ik durf mijn intuïtie sindsdien beter aanspreken, en schuif mijn mening sterker naar voren. Ik weet dat ik de dingen ook mag brengen zoals ik zelf voel dat ze goed zijn. Wat ik zo fijn vond aan haar begeleiding, is dat ze ontzettend goed naar me luisterde. Ze kijkt onbevangen naar mensen. Je bent geen werknemer die vanuit zijn bedrijf gestuurd wordt om opgelapt te worden, je bent een mens met talenten, maar ook met angsten en beperkingen. En daar gaat ze mee aan de slag, zonder er meteen een label op te plakken. Daardoor voelde ik vertrouwen en kon ik me openstellen. Zonder dit coachingtraject was ik wellicht op een bepaald punt in een crisis geraakt en had ik misschien bruggen opgeblazen. Dat is nu gelukkig niet gebeurd. Vandaag kan ik mijn sensitiviteit inzetten als een troef. Een hemelsbreed verschil.

Stefan Coenjaerts

Director Corporate Communications bij Telenet

Ik kwam bij Ann terecht omdat ik me als HR Director de vraag stelde of ik voldoende kon werken vanuit wat ik zelf belangrijk vind, in plaats van me voortdurend af te stemmen op wat ik dacht dat mensen in mijn omgeving belangrijk vonden. De verleiding om dat laatste te doen, was groot, wist ik. Ik kende mezelf als iemand die op zoek was naar waardering, maar daarbij durfde ik soms mijn eigen kompas uit het oog te verliezen. Dat maakte me onzeker en gespannen, ik was mezelf continu in vraag aan het stellen. En daardoor kon ik weleens verbaal in overdrive gaan, om te laten zien wat ik in mijn mars had en zo bevestiging te krijgen. Maar daardoor kregen andere mensen weinig ruimte of voelden ze zich weggeduwd. Tijdens het coachingtraject ontrafelden Ann en ik die dynamiek, en stelden we vast dat ik eigenlijk op zoek was naar waar ik zelf voor stond, naar mijn visie op de dingen. Ann hielp me mijn onderliggende waarden en overtuigingen ontdekken, en we gaven hier taal aan door ze met concrete woorden te benoemen. Dat vond ik heel helpend. Zo werden mijn waarden en overtuigingen een houvast voor wie ik wil zijn als werknemer én als mens. Dankzij de woorden slaag ik er nu ook beter in om aan te geven waarom sommige dingen voor mij belangrijk zijn. En dat creëert dan weer verbinding met de mensen om me heen, omdat we elkaar meer als mens kunnen zien als we vanop die onderliggende laag met elkaar kunnen communiceren. Op zo’n moment wordt er zo veel meer mogelijk. Dat is voor mij de belangrijkste winst die ik in de coaching bij Ann behaald heb. Dat ik minder denk vanuit spanning en conflict, en meer vanuit begrip, context, en elkaar als mens zien. En daarnaast zou het zonder de coaching ook veel moeilijker voor me geweest zijn om een evenwicht te vinden tussen mezelf zijn en tegelijk de waardering kunnen voelen van anderen. Doordat ik mijn eigen meerwaarde beter zie en meer voeling heb met waar ik voor wil staan, kan ik het beter overbrengen naar anderen en ontstaat er meer verbinding.

Catherine Laurijssen

HR Director bij KdG

Over

Ann Baeke

Ann Baeke - Natural Leadership - Leadership Coach

Vanuit mijn ruime managementervaring help ik bedrijfsleiders en managers om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.

Wil je meer weten? Connecteer met mij via sociale media of contacteer me om een vrijblijvend kennismakingsprek te plannen.

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.