Ann Baeke - Natural Leadership - Ebook De kracht van Sensitieve leiders

E-book

De kracht van Sensitieve leiders

Droom je ervan om als leidinggevende je hart meer te laten spreken? Om meer warmte, menselijkheid en echtheid in je organisatie te brengen, en zo het verschil te maken? Dan heb je vast al gemerkt dat dat niet altijd eenvoudig is.

Ben jij die gedreven professional, die heel snel doorheeft wat er nodig is op het werk, maar daar blijkbaar alleen in staat? Misschien voel je je niet gehoord, erkend of gezien, omdat je verbinding mist en je anders voelt? Misschien weet je wel dát je het anders wil aanpakken, maar nog niet precies hoe. Of misschien raak je overprikkeld door alle energie die je opvangt, waardoor innerlijke rust ver te zoeken is.

Herkenbaar? Dan ben jij wat ik ‘een sensitieve leider’ noem. Sensitieve leidinggevenden zijn vaak plichtsbewust, creatief en analytisch.

Met hun flinke dosis empathie verstaan ze als geen ander de kunst om een situatie van alle kanten te bekijken. Ze zijn geboren om in bedrijven de ommezwaai te maken naar bewuster, intuïtiever en menselijker leiderschap. Maar daar worden ze helaas soms nog te weinig in gehoord. En dat komt vaak doordat ze het zélf moeilijk vinden om hun kwaliteiten optimaal te benutten.

Wil jij meer halen uit je sensitieve leiderschap? En de weg vinden naar meer zelfvertrouwen, zingeving, zelfbewustzijn, plezier en rust?

Download dan nu mijn gratis e-book ‘De kracht van sensitieve leiders’ (82 pagina’s met concrete voorbeelden!).

Daarin:

  • Krijg je inzicht in waarom de wereld nood heeft aan sensitieve leiders zoals jij.
  • Leer je jezelf beter te begrijpen. Sterker staan in je werk, start bij je bewust zijn van wie je bent.
  • Lees je waarom het soms moeilijk is om je sensitieve eigenschappen in te zetten.
  • Ontdek je de 8 stappen om je sensitief leiderschapspotentieel waar te maken.
  • Vertel ik je hoe je je leiderschapsrol kan opnemen vanuit je sensitieve eigenschappen, waardoor je van betekenis kan zijn mét je sensitiviteit.
  • Krijg je tips om als leidinggevende het beste uit sensitieven naar boven te halen.

Het resultaat? Meer impact, vreugde en innerlijke rust. En vooral: moeiteloos leidinggeven!

Ik heb je e-book gedownload en in één ruk uitgelezen. Tijdens het lezen van jouw boek, had ik voor de eerste keer een gevoel van herkenning, iemand die de wereld aanvoelt zoals ik die aanvoel in mijn huidige functie. Boeken over hoogsensitiviteit heb ik al gelezen maar ik had de brug naar leidinggeven nog niet gelegd.
Hartelijk dank voor je e-book en de inzichten die je regelmatig post. Die hebben mij zeker al geholpen om me inzichten te bieden en me minder zonderling te voelen.
Marijke Pissens

Diensthoofd Reward & International Mobility - KBC Bank & Verzekering

Ik heb al je podcast afleveringen beluisterd en net ook je e-book gedownload. Wat een (h)erkenning in wat ik lees – hoe moedig dat jij dit kan verwoorden en je Licht in de bedrijfswereld laat stralen. Dank om via je werk anderen bewuster te laten zijn over die broodnodige ommezwaai in onze maatschappij.

Heike Van Muylem

Marketing Change Manager - DPG Media

Ik heb het boek gelezen, niet als leider. Het was heel verhelderend om alle facetten van dichtbij te bekijken. Het kunnen plaatsen van acties en reacties. Daar ik ook een beetje worstel met de manier van leiden vond ik het een mooie opportuniteit het boek te downloaden. Waarvoor dank. Veel succes nog.
Benita Bertier

PIM data steward - TVH

Bedankt voor dit inspirerend en herkenbaar E-boek over sensitieve leiders. Ik herken me in heel wat van de eigenschappen.

Het belang van deze sensitieve leiders wordt inderdaad onderschat zeker in grote, resultaatgerichte ondernemingen waar de autoritaire types traditioneel teveel naar voren worden geschoven.

De sensitieve leiders worden te vaak onbegrepen of niet gehoord, omdat een andere mening of een kritische noot niet altijd past binnen de context terwijl dit eerder als opbouwende kritiek dient beschouwd te worden. De (werking van de) organisatie en het zichzelf in vraag durven stellen komt te weinig aan bod in sterk resultaatgerichte ondernemingen.

Al snel wordt er uitgekeken naar een derde partij (ie consultants) om op een ‘objectieve’ wijze advies te geven over de noodzakelijk veranderingen binnen een organisatie, terwijl in veel gevallen de ‘know how’ gratis ter beschikking is en het top management alleen maar kristisch naar de diverse visies moet luisteren en zelf een beslissing moet durven nemen.

Dit werkt voor heel wat managers frustratie in de hand, bij het aanhoren van de soms ronduit povere beleidsadviezen waar die duur betaalde consultants na maanden mee af komen en die meestal niets nieuws brengen of eerder  ‘het warm water terug uitvinden’. Terwijl de hele (management) organisatie enorm veel tijd heeft vrijgemaakt om ze ‘wegwijs’ te maken in de bestaande organisatiestructuur. En het geld dus beter besteedt was aan voor de handliggende en ‘quick win’ efficiënties waar al jaren over gesproken wordt.

Ik wens je alvast veel succes met je boek en hoop vurig dat het besef binnen het top management en HR afdelingen van heel wat bedrijven mee evolueert in deze richting.

D.B.

Bedankt om uw boek over sensitief leiderschap te delen. Er komen vele herkenbare situaties in voor. Sommige zaken worden heel mooi verwoord.

Waar ik dacht dat er iets mis zou zijn bij mezelf geeft u tools om dit om te draaien. Vooral het stuk over de noodzaak van sensitief leiderschap tussen al die alfa mannetjes, vind ik heel herkenbaar. Dat vind ik sterk verwoord.

D.V.H.

Een mooie toelichting rond het onderwerp, heel helder en toegankelijk geschreven, de spirituele inbreng, met toch ook een eerste aanzet naar ‘en praktisch, hoe doe ik dat nu ?’
K.R.

Ik hou van de vele verhalen en illustraties die niet alleen bevestigen dat je vakkundig en begaan “doet wat je doet”, het draagt ook bij aan de bespreekbaarheid of noem het wat meer ‘normaliseren’;  iets wat ikzelf niet steeds even vanzelfsprekend vind.

Ja, de essentie capteren met eenvoud en respect voor de realiteit – noem het dat evenwicht vinden tussen sterktes benoemen doch ook uitdagingen, zonder in een toon te vervallen waarbij sensitiviteit toch weer overhelt naar ‘een beetje vreemd’.

M.V.Z.

Bedankt dat ik uw boek mocht lezen, ik heb er veel uit opgepikt. Uw onderzoek naar sensiviteit met duidelijk stappenplan en video gaven me veel inzichten die ik zocht om verder te groeien in het proces dat ik sedert enkele jaren gestart ben.

Ik ben me al enige tijd bewust dat ik talenten heb, die u omschrijft als sensitieve leider. Deze talenten waren in mijn jeugd struikelblokken. Ik werd niet begrepen in mijn creatieve gedachten, noch in mijn blik vooruit. Het gevoel dat de prikkels uit mijn omgeving me in een neerwaartse spiraal brachten hielpen hier niet bij. Plus mijn aangeboren introvertheid, analytisch vermogen en leerstoornis gaven mij nog meer een laag zelfbeeld en onzekerheid over mezelf. 

Ik besef dat ik nog niet alle kapstokken beheers om een meerwaarde voor de maatschappij of mezelf  te zijn, maar jouw boek geeft me duidelijke tips en de nodige hulpmiddelen om voort te doen in mijn groeiproces. Het betekent veel voor mij om deze zoektocht van jaren verder te zetten.

Eva Sintubin

Dankjewel voor het gratis e-book! Ik heb het met veel belangstelling gelezen en er erg veel van mezelf in herkend. Ondertussen heb ik ook het boek ‘Leiders zonder masker’ gelezen en ook dit vond ik heel verhelderend.

Anneleen Snoeckx

Production Manager - Danone

Mag ik je heel hard bedanken voor de boeiende inzichten in de podcasts rond Sensitieve Leiders? Ik luister er graag naar, heel herkenbaar en maakt me bewust van wie/wat/hoe ik inderdaad bewust en onbewust die sensitieve aspecten ofwel reeds toepas, ofwel weet dat ik deze intrinsiek heb (maar nog niet naar praktijk kan/durf omzetten).

Kristof De Schepper

Delivery Manager - ARHS Technology

Hartelijk dank voor je mooie boek. Ik vind je oproep aan sensitieve leiders om moed te vinden om vanuit hun innerlijke kracht bij te dragen aan een betere wereld heel waardevol.

Anne Van de Vijver

Professor of Tax Law - Universiteit Antwerpen

Dit boek bleek zo heerlijk herkenbaar dat ik na het lezen van de eerste pagina’s even op adem diende te komen.

Het mooiste aan dit boek is dat het je doet beseffen dat je eigen, vaak intuïtieve gedachten en inzichten waarmee je al te vaak dacht alleen te staan in je leiderschap of in je organisatie, niet enkel helemaal legitiem blijken, maar meteen ook als een enorme kracht worden beschouwd binnen goed leiderschap.

Zelden heb ik zo’n positieve bevestiging ervaren, enkel door het lezen van een boek!

Tim Schampheleer

COO - Passwerk

In 1 adem heb ik het uitgelezen! Het beschrijft zo mooi hetgeen wij in onze organisatie dagelijks ervaren.

Vele hoofden en coördinatoren voelen zich onbegrepen en tegelijk voelen ze hun team goed aan. Toch ervaren zij onrust en kunnen zij er de vinger niet op leggen wat die onrust precies is. Ze voelen zich onbegrepen en dat kost hun veel energie. Ze vragen zich af wat er aan de hand is en vragen hulp.

We proberen momenteel “leiderschap “ te definiëren en dat zorgt voor de nodige discussies.

Ik ben blij met uw e-book , blij dat onze visie naar ondersteuning aan deze hoofden en coördinatoren versterkt kan worden. We moeten hen aanmoedigen als intuïtieve en sensitieve leider en zorgen dat zij hun missie voor zichzelf EN voor het team verder kunnen zetten.

We gaan met veel plezier uw e-book gebruiken.

Karen Kerkhofs

HR-verantwoordelijke - Sint Oda


Een tijdje geleden heb ik dit boek van jou gedownload. Ik heb het gelezen en nu nogmaals herlezen. Laat me stellen: eerst emotioneel ontvangen en dan meer rationeel..

Ik wil u alvast complimenteren met dit werk. Ik vind het inspirerend omdat het kader dat u schetst helder en bruikbaar is.

Misschien lees ik op zich niets ‘nieuws’ maar de combinatie van alle elementen en de samenhang, vertaald naar mogelijke acties maakt het boek uniek.

Of men zich nu zelf herkent in een sensitief leider of niet, of men sensitieve medewerkers herkent of niet.. het lijkt mij sowieso een expliciete manier om zelf leiding te geven wanneer men kiest voor deze benadering en persoonlijke attitude.

Los van de inhoud, leest het boek vlot, zijn de schema’s duidelijk, wordt het nergens nodeloos ingewikkeld zonder het ook weer te eenvoudig voor te stellen.

Voor mij is het een boek om bij de hand te houden op momenten van zelfreflectie, nieuwe en oude uitdagingen die al dan niet prettig op de voorgrond staan.

Tenslotte voelde ik tijdens het lezen en herlezen van dit boek ook een nog niet vast te pakken verwevenheid met ‘het boek van wijsheid, 11 levenslessen van mijn grootvader Mahatma Gandhi’. Dat maakt de samenhang met wie men is of wil zijn nog sterker.

Met veel plezier heb ik dit boek dan ook verspreid onder enkele collega’s, waarbij ik hoop dat we het er onderling samen nog kunnen over hebben.

Bart Van Den Eeckhout

Directielid - VZW Wingerdbloei

Ik vind jouw e-book fantastisch geschreven en zeer herkenbaar. Ik ben heel blij te beseffen dat ik niet alleen met dit gevoel zit.

Bruno Crapé

Managing Director, Rotero Belgium

Ik heb je e-boek met plezier (in één keer) gelezen. Het leest vlot en bevat veel informatie.

Gerry Torfs

Preventieadviseur - TUC Rail

Executive Coaching

Unlock your Natural Leadership

Ontwikkel je natuurlijk leiderschap. Sta in contact met je kern en geef leiding vanuit bezieling, passie, vertrouwen, bevlogenheid, verbinding, openheid en intuïtie.

We gaan samen op zoek naar wat je belemmert in het opnemen van je leiderschap en hoe je jouw energie (opnieuw) kunt laten stromen. Coaching geeft je inzichten en tools om je eigen leven te leiden, vanuit jouw innerlijke waarden en vanuit een steeds ruimer bewustzijn.

Krijg inzicht in je mindset en realiseer wat je al zo lang had willen bereiken. Stel jezelf de juiste vragen en versterk je natuurlijk leiderschap. Maak de weg vrij voor jouw maximale potentieel. Bewustwording omgezet in actie. Dat is in een notendop het resultaat van het coachingsprogramma van Ann Baeke.

“Ik ben met dit coaching traject gestart om nog meer mijn plaats in te nemen als sensitieve leider. Ik handel vanuit mijn buikgevoel om beslissingen te nemen. Dat zijn vaak beslissingen die niet onderbouwd zijn door ratio of structuur. En dan stel je je vaak de vraag: doe ik wel het juiste? Want wij worden niet geleerd om te handelen vanuit onze intuïtie. Ann heeft me echt aangetoond door oefeningen dat mijn intuïtie wel degelijk te vertrouwen is. Ik luister eerst naar mijn innerlijke stem, en dan pas naar de anderen. Zorgzaam leiderschap betekent dat emotioneel afstand bewaren een valkuil kan zijn. Je wilt helpen, dat zit in onze zorgende natuur. Dat is iets waar ik nu van begrijp, dat het eerst en vooral belangrijk is om mijn eigen grenzen te bewaken, zodat ik mezelf niet verlies in het helpen van anderen. Het gaat niet alleen over het individu, maar ook om het grotere geheel, waar je als bedrijfsleider verantwoordelijk voor bent. Balans kunnen houden tussen de zorg voor het geheel en het individu is iets waar ik nu bewust mee bezig ben, elke dag opnieuw. Ik deed soms erg lang over moeilijke beslissingen. Ann heeft me begeleid om te zien welke imprints ik meedroeg vanuit mijn verleden, die beslissen moeilijk maakten. Ann heeft me geholpen die los te laten, zodat ik als bedrijfsleider beter in mijn vel zit. Daadkrachtig wanneer nodig, zorgzaam en intuïtief als de continue flow, die 100% ik is.”

An Van Den Eynde - Bestuurder Komma Board

"I had the wonderful experience of being coached by Ann and it was truly one of the most challenging but enriching experiences of my life. She’s one of the most authentic persons I’ve ever met and I can only highly recommend her. In an incredibly empathic and passionate way she guides you; not around but right through your weak spots, leaving you not only a better manager but also a better person. She really connects and helps you find the questions and answers that really matter to you."

Geert Van Dingenen - Freelance Actuary

"I had the pleasure of being coached by Ann. I enjoyed her way asking accurate questions and listening to the challenges I was facing. She does not give you the answers you need, but helps you to find them on your own. She is extremely good at seeing things that others don't see or even realize and can confront you with it when needed. In just a few sessions she helped me to see what I need to improve and helped me to build up the confidence I needed to be a natural leader. I can highly recommend working with Ann."

Simon Van Rompaey - Freelance Business Analyst

"Ann's is the kind of coach who lets you come up with the answers - by helping you to get your questions right. You gain knowledge and insight which is helpful long after the initial euphoria of being coached has worn off."

Anabel De Vetter - Marketing Director at TechWolf

"Ann's unique methodology goes back to the roots of coaching : Externalisation => awareness => change; Via her natural way, Ann is able to confront the coached person immediately with blocking points in his/her approach. Asking the right questions in a honest and straightforward way are making the sessions very effective and challenges the person to reflect and improve in real time."

Nathaniel Van Parijs - Managing director, founder

"Het was een zeer waardevolle journey om met Ann als coach op pad te gaan. Ann is een professional met een sterk empatisch vermogen die erin slaagt om te connecteren en haar coachee tot inzichten te brengen. Als coach zet ze heel veel in beweging en zorgt ze niet alleen voor begrip in het hoofd maar ook voor gevoel in het hart. Een echte aanrader voor iedereen die met zichzelf aan de slag wil om een betere leider te worden."

Sophie Pollet - VP Marketing & Portfolio Strategy Telenet Business at Telenet

"Het voorbije jaar was je een aangename sparringpartner in mijn zoektocht naar meer leiderschap. Je refereert geregeld naar academische theorieën maar luistert vooral, pikt in en graaft dieper zodat ik zelf tot inzichten en oplossingen kwam. Onze ontmoetingen waren belangrijke reflectiemomenten over wie ik als teamleider wil zijn; met mijn sterktes en zwaktes. Ik heb veel gehad aan onze gesprekken. Bedankt! "

Marleen Vanhecke - Head of Group communication & Reputation bij Elia

"Ann heeft mij geholpen in de ontwikkeling van mijn ‘leadership skills’ waarbij de focus lag op het beïnvloeden van mensen rond mij en meer op de voorgrond treden in bepaalde situaties. Doorheen onze verschillende sessies is Ann erin geslaagd om mijn perspectief en zelfbeeld omtrent deze punten stelselmatig te wijzigen. Wat ik zeer leuk vond aan onze sessies, is dat we geen vaste agenda hadden bij de start, maar door een aangename babbel automatisch op de goede punten terecht kwamen. Ann apprecieert verschillende soorten persoonlijkheden (en leiders) waardoor ze zich perfect kan aanpassen en de juiste coaching bieden."

Tom Renders - Partner bij Deloitte Belgium

“De coaching was verhelderend en richting gevend in mijn proces. Het bracht me concrete volgende stappen en gaf me het inzicht dat openheid tot echte verbinding leidt. Ik beveel Ann aan als coach omwille van haar duidelijke methodiek en scherpe blik in combinatie met een warm hart.”

Wouter Torfs – CEO Torfs

“Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een wijze vrouw. Ze blijft heel rustig, haalt de punten aan die nodig zijn en laat ze ook gewoon zijn. Er is geen oordeel. Ik ben gevoelig voor mensen die snel be/veroordelen. Bij Ann heb ik me heel vrij gevoeld. Ik kon zijn wie ik ben. Ik heb Ann ervaren als een heel competente coach, ze weet waar ze mee bezig is. Dat geeft vertrouwen. De coaching heeft me duidelijke inzichten gebracht, waar ik mee aan de slag wil.”

Koen de Maesschalck - Voormalig Directeur Mens en Organisatie Colruyt Groep

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een rustbaken, als persoon, maar ook voor de vele vragen in mijn hoofd en lichaam gekoppeld aan de uitdagende functie van leidinggevende. De meest uitzonderlijke gave van Ann is dat ze in geen tijd onder je huid kan kruipen. Waar dit eerst als verwarrend en beangstigend overkomt, geeft dit in het vervolg van de coaching sessies duidelijke handvatten in het waarom je steeds weer in je valkuilen trapt. Ik durf te stellen dat Ann een duiveltje (of engeltje) op mijn schouder heeft gecreëerd dat mij telkenmale aanspreekt wanneer ik weer voor de valkuil sta: ‘stap je in de val of ga je deze situatie nu anders aanpakken, Bert?’ Een vorm van stoplicht dat je doet nadenken alvorens je doet. Ik zou Ann aan eenieder aan bevelen. Waarom? Bedenk eens zelf waarom jij steeds weer in diezelfde moeilijke situaties terecht komt. Met de hulp van Ann weet ik nu waarom en kan ik er ook iets aan en met doen. Verhelderend, beangstigend, maar vooral heel helpend. Een aanrader voor elke people leader in dagen zoals deze in het gemengd landschap van generaties, opvattingen, littekens.

Bert Ceuppens, Vice President Enterprise Sales at Telenet

 

Doorheen de sessies maar ook in de tussenperiodes werd ik getriggerd om werk te maken van een diepe en open kijk naar de wereld rondom mij en in mijn innerlijk. Het luisteren en bevragen door Ann brachten mij bij onuitgesproken belemmeringen die in mijn dagelijkse context aanwezig waren en door mij gedoogd werden. Door deze bewustwording ben ik meer op de voorgrond getreden. Ann heeft me aangezet tot zelfreflectie. Haar coachende begeleiding en luisterend oor in combinatie met een scherpe analyse en motiverende uitdaging hebben mij op er op redelijk korte termijn toe gebracht dat ik het ‘anders’ durf aanpakken richting de directe collega’s. Ann’s spreekwoordelijk duwtje in de rug om eerlijk te zijn met mezelf en in de reflectie daarover mijn houding aan te passen, hebben mij sterk geholpen. Het was een deugddoende en waardevolle samenwerking. Dank om mij daarin te hebben gecoacht.

Nick Vandevelde,  Secretaris - Generaal Fluvius

Het (intense) traject met Ann heeft me geleerd om dichter bij mezelf te blijven, als leidinggevende, als medewerker en algemeen als persoon. Ik vertrek nu - en sta ook veel vaker stil - bij wat ik zelf wil en verwacht. Daardoor zeg ik bewuster 'ja' en 'neen' tegen dingen en dat heeft me al heel wat verrijkende ervaringen, voldoening en ook zelfvertrouwen opgeleverd. Kortom, Ann heeft me geholpen mijn eigen sterktes en uitdagingen helder te zien, ze echt te beschouwen als iets wat mij mijn unieke zelve maakt en daarop voort te bouwen. Een evolutie die ook de mensen rondom mij niet is ontgaan.

Glenda Boone - Tax Director Van Havermaet / interior stylist Maison Bleue Interieurs

"Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Ann gehad, ze hebben me meer inzicht gegeven in hoe ik in elkaar zit en hoe ik van daaruit leiding geef. Het doorzicht, het inzicht en de betrokkenheid van Ann, de thema's die ze daaruit haalt, de manier waarop ze dat doet, de vragen die ze stelt, de antwoorden en handvaten die ze aanreikt — het was ontzettend verrijkend en het heeft me als leidinggevende echt verder gebracht. If anything, had ik gewild dat ik het veel eerder had gedaan."

Wouter Van Driessche - Creative Director bij Uitgesproken (Mediahuis nv)

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen - eindelijk.

Leen Van Breedam - Kandidaat Notaris

Over

Ann Baeke

Ann Baeke - Natural Leadership - Leadership Coach

Vanuit mijn ruime managementervaring help ik bedrijfsleiders en managers om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.

Wil je meer weten? Connecteer met mij via sociale media of contacteer me om een vrijblijvend kennismakingsprek te plannen.

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.