Trainer & Coach

Over Ann Baeke

Vanuit mijn eigen ruime managementervaring help ik bedrijfsleiders en managers om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.

Ik heb zelf ondervonden hoe uitdagend het bedrijfsleven is als sensitieve leidinggevende. Het was een zoektocht voor mij om me staande te houden in een bedrijfscontext die vooral gestuurd werd vanuit het hoofd. Ik miste het hart. Het zette me aan tot onderzoek naar sensitiviteit.

Topprestaties kan je enkel neerzetten door het allerbeste uit jezelf boven te halen, door jezelf regelmatig een spiegel te laten voorhouden, door een klankbord te hebben dat je helpt focussen.

Ik vertrek vanuit de mens zelf, en de verbinding die de mens heeft met zichzelf en de wereld. Dit kan confronterend werken en net daardoor is het zo bevrijdend en krachtgevend.

Met veel empathie en respect voor ieders persoonlijkheid begeleid ik leiders en managers om in een alignering te komen met hun visie, missie, waarden en vaardigheden.  Zo worden leidinggevenden en managers performantere, natuurlijke leiders. Ik begeleid reeds vele jaren organisaties en hun leiders naar meer bewustwording. Ik schreef er een boek over: Leider zonder Masker, uitgeven bij Lannoo Campus.

Ik ben Licentiaat Handelswetenschappen, behaalde een MBA en ben Gecertifieerd Personal Coach.

Bijkomend volgde ik opleidingen in NLP, systemisch werk en Mindfulness. Ik heb meer dan 20 jaar professionele management en communicatie ervaring.

Boek sensitieve intelligentie door Ann Baeke

BOEK

sensitieve intelligentie

Het geheim van intuïtie en daadkrachtig leiderschap

Formules om de intelligentie die je ter beschikking hebt als leider veel accurater in te zetten. Ook in niet-sensitieve omgevingen. Je krijgt van mij:

Hoe sensitieve intelligentie een oneerlijk voordeel wordt.

De sleutel om als high performer nooit meer te denken dat je niet goed genoeg bent.
Een uit de kluiten gewassen survivalgids waarmee je toxische werkplekken overleeft.
Technieken om nooit meer te struikelen over je eigen pleasegedrag.
Kader en tools om sensitief leiderschap toe te passen in harde omgevingen.
Een stevige reddingsboei voor als je teveel rekening houdt met anderen, zaken te persoonlijk neemt, wat je voelt moeilijk kan vertalen in harde argumenten, je laat overrulen door anderen, te ver vooruitloopt en nog andere sensitieve valkuilen.

Mijn missie

Een sensitievere wereld

De wereld is volop bezig een transformatie te maken naar bewuster, intuïtiever, menselijker leiderschap. Meer in contact met de natuur en met je eigen innerlijke wijsheid. Dat is waar sensitieve mensen van nature goed in zijn.

Mijn missie is om sensitieve mensen te helpen ontdekken wat hun gaven zijn en hoe ze die kunnen inzetten op de werkplek. Er is een grote nood aan sensitieve leiders.

Vaak hebben introverte, hoogsensitieve of hoogbegaafde mensen het opgegeven om hun echte innerlijke wijsheid te delen. Ze hebben dat vroeger wel gedaan, maar werden daar vaak voor afgestraft. Als je maar genoeg ervaringen hebt dat wat jij denkt of voelt niet begrepen of gevaloriseerd wordt, dan stop je daar vanzelf mee.

Het zit nog wel in je, maar je brengt het niet meer naar buiten. Je houdt het voor jezelf. De anderen wijzen je er toch alleen maar voor af, maken je belachelijk of houden geen rekening met je input. Je doet wat de groep van je verwacht om erbij te horen. Diep vanbinnen ben je echter nog steeds alleen.

Door jezelf te versterken zal het stapje voor stapje terug mogelijk worden voor jou om je wijsheid toch naar buiten te brengen, op een manier die ook aansluiting vindt. De pijnlijke stukken in jou, de stukken waarin je je niet gezien of begrepen voelt, zal je leren transformeren, waardoor je veel krachtiger zal overkomen.

Als sensitieve persoon ga je je beter voelen als je terug de moed vindt om trouw te blijven aan jezelf. Je pijnlijke stukken transformeren werkt helend. Het is mijn missie om je te begeleiden op het pad van zelfheling, waardoor je jouw ware sensitieve kracht als leider kan inzetten. De wereld heeft nood aan leiders zoals jij.

Ann Baeke - Natural Leadership - Trainer & Coach

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.