BOEK

sensitieve intelligentie

Het geheim van intuïtie en daadkrachtig leiderschap

Boek sensitieve intelligentie door Ann Baeke

BOEK

sensitieve intelligentie

Het geheim van intuïtie en daadkrachtig leiderschap

Voor alle empaten, sensitieve snelle denkers, risicoanalisten en andere exoten die het gevoel hebben niet in het plaatje te passen.

In sensitieve intelligentie staan formules om de intelligentie die je ter beschikking hebt als leider veel accurater in te zetten.  Je krijgt van mij:

Hoe sensitieve intelligentie een oneerlijk voordeel wordt.

De sleutel om als high performer nooit meer te denken dat je niet goed genoeg bent.
Een uit de kluiten gewassen survivalgids waarmee je toxische werkplekken overleeft.
Technieken om nooit meer te struikelen over je eigen pleasegedrag.
Kader en tools om sensitief leiderschap toe te passen in harde omgevingen.
Een stevige reddingsboei voor als je teveel rekening houdt met anderen, zaken te persoonlijk neemt, wat je voelt moeilijk kan vertalen in harde argumenten, je laat overrulen door anderen, te ver vooruitloopt en nog andere sensitieve valkuilen.
Dit boek benadrukt het cruciale belang van sensitieve intelligentie voor leiders en managers, wat vaak nog onderbelicht is. Het gaat verder dan louter cognitieve en verbale vaardigheden, die doorgaans goed ontwikkeld zijn bij hoogopgeleide leiders. Sensitieve intelligentie gaat ook over het kunnen aanvoelen en begrijpen van mensen. Sinds Ann bij ons een leiderschapstraject gaf, was ik geboeid door het onderwerp en volg ik haar. Dit boek biedt inzicht in hoe je deze essentiële succesfactor voor inspirerend leiderschap kan ontwikkelen en benutten. Het nodigt lezers uit om te leren voelen, en biedt waardevolle inzichten voor het ontwikkelen van je intuïtie. Een must-read.
Frank Vanbrabant

CEO Fluvius

Heel knap, maar ook relevant en belangrijk boek. Je gaat in de diepte in op een thema dat zo relevant en noodzakelijk is in het huidige leiderschapsdenken.
Jeroen Wils

Reputatie - en crisiscommunicatie expert

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.

Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

'Sensitieve intelligentie' benadrukt het belang van niet alleen actief luisteren naar gesprekspartners, maar ook naar de signalen van je eigen lichaam. Het inzicht dat het lichaam nooit liegt, maakt duidelijk dat onze fysieke reacties vaak signaalgevers zijn. Het boek nodigt lezers uit om bewust te worden van deze subtiele signalen en te leren hoe ze kunnen bijdragen aan effectievere en authentiekere communicatie.

Marc Collier

Provinciegriffier Vlaams Brabant

Dit boek was voor mij thuiskomen in mijn eigen leiderschap.
De zin "Als kennis macht is, is geen mening hebben wijsheid", sloeg bij me in als een bom. Het boek komt precies op tijd. Want geloof me, de polycomplexiteit en sterk verhoogde druk op ons allemaal gaan we niet oplossen met onze ratio alleen.

Wouter Torfs

Voorzitter CAW Vlaanderen

Projecten draaien niet alleen om technische aspecten, maar ook om interpersoonlijke vaardigheden en aanpassingsvermogen. Door medewerkers intensief te begeleiden  bij het omgaan met nieuwe culturen, processen en collega's, kunnen ze veerkracht opbouwen en zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.  Het boek “sensitieve intelligentie” nodigt leiders uit om dieper in te gaan op deze aspecten en te begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van hun eigen organisatie en dat van anderen.
An Van den Eynde

Owner Kommaboard

Inhoud 

Ann Baeke - Natural Leadership

Hoofd zoekt hart

Sensitief intelligente beslissingen worden als juister beschouwd en daarom worden ze sneller gevolgd. Hoe je met het hoofd-en-hartmodel de intelligentie die je ter beschikking hebt veel accurater kan inzetten. Ook in niet-sensitieve omgevingen.

Intermezzo - Softie of office bitch

Wie ben jij?

Je basisshit, dat is je brandstof

Negatieve gevoelens kunnen de aanzet zijn tot groot leiderschap. Hoe Wouter Torfs door een ongelukkig jongetje te zijn, een succesvol en geliefd leider werd.

De alien komt thuis

Hoe sensitiviteit een oneerlijk voordeel wordt. Zonder in één van de typische valkuilen te trappen, zoals overprikkeling, peoplepleasing, overanalyse, faalangst of het impostersyndroom.

Minder powerpoints, meer intuïtie

Technieken om medewerkers initiatief te laten nemen en stakeholders verliefd op je te laten worden. Zonder zweverigheid. Voor no-nonsensleiders.

Los al de problemen in je team in één keer op met sensitieve spelers

Pakt de mayonaise in het team niet? Geen probleem. Het ingrediënt dat je mist, is er al. Je ziet het alleen niet. Denk atypisch. Hoe je sensitieven opspoort, activeert en ondersteunt.

Bestel jouw exemplaar

Publicatie van het boek "sensitieve intelligentie" is voorzien in november 2023. Pre-order nu jouw exemplaar. Je ontvangt het boek als eerste zodra het beschikbaar is.

De eerste 50 bestellingen ontvangen een gesigneerd exemplaar én maken kans op een gratis ticket voor de boeklancering op 24 november.

Uitgeverij Pelckmans
ISBN 978-94-6401-935-3
224 pagina's

32 Euro (+ 5 Euro verzendkosten)

Boek sensitieve intelligentie door Ann Baeke
boeklancering sensitieve ingelligentie door Ann Baeke

Boeklancering Alert!

Kom naar een buitengewone avond: de lancering van "sensitieve intelligentie" op 24 november 2023 om 18:30 uur! Maak je klaar om in de wereld van sensitieve intelligentie te duiken met een fantastisch programma:

  • Boekpresentatie
  • Panelgesprek met Wouter Torfs (Voorzitter CAW), Inne Mertens (CEO Sibelga) en An Van Den Eynde (Bestuurder Kommaboard). Welke obstakels zijn ze tegengekomen bij hun sensitief leiderschap en hoe gaan ze er mee om?
  • Unieke beleving van je eigen sensitieve intelligentie. Je gaat die aan de lijve ondervinden ... en dat mag u letterlijk nemen. (!)
  • Hapje en een drankje

Het event gaat door in het sfeervolle decor van De Koolputten in Waasmunster.

Mis deze kans niet om inzichten op te doen en contact te leggen met experts op dit gebied. Je ticket is inclusief een exemplaar van het boek.

70,00 excl. btw (84,70 incl. btw)
115,00 excl. btw (139,15 incl. btw)
38,00 excl. btw (45,98 incl. btw)

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.