Voor bedrijven

Keynote

Back to Human

Ann Baeke - Natural Leadership

Back to human

 

Wat als je minstens 50% van het potentieel  van je medewerkers zou verwaarlozen?

In onze complexe en veranderlijke bedrijfswereld, ervaren we sinds 2020-2021 ook de impact van de pandemie: hybride werken, nieuwe technologieën, de vraag naar meer menselijkheid en echte verbinding.

Helaas zegt maar 47% van de leidinggevenden klaar te zijn voor hun nieuwe rol. Voor veel bedrijven is de vraag: hoe ontwikkelen we empathische managers zonder al te grote investeringen? Al gedacht aan de 20% sensitieve medewerkers de je organisatie sowieso telt? En aan de 60% die het wel in zich heeft, maar niet “soft” wil overkomen.

Een rapport van het World Economic Forum over de toekomst van banen stelt dat in 2025 vaardigheden als kritisch denken, probleemoplossend vermogen, zelfmanagement, werken met mensen en communicatie het meest gevraagd zullen zijn.

In een inspirerende keynote over het belang van menselijkheid op het werk geef ik je de cijfers en feiten en activerende eye-openers. Ik deel je mijn aanbevelingen uit jarenlang onderzoek én je neemt 3 quick wins mee. Verwacht boeiende inzichten, praktische oefeningen en een vleugje humor!

3 Quick Wins

Sensitieven als sleutelfiguur

1 op 5 medewerkers is sensitief. Na de keynote kan je in je organisatie van start met de uitrol van 3 quick wins waarbij de sensitieve professional telkens de sleutelfiguur is:

Ontwikkelen van empathie door kwetsbare conversaties

Empathie wordt nog te veel als een concept gezien door managers in plaats van als een tool die je ook echt kan inzetten.

Sensitieve professionals zijn heel goed in het faciliteren van empathische conversaties. Samen met hen kunnen er werkgroepjes opgestart worden, waarin managers vertrouwd kunnen raken met empathische kwetsbare conversaties.

Supportnetwerk voor managers

De motivatie om empathisch te zijn stijgt als managers een support system hebben dat erkenning geeft voor hun effort en aangeeft dat ze niet alles alleen moeten dragen.

Sensitieve professionals kunnen vormgeven aan supportnetwerken.

Herbalanceren van de workload van de manager

Hoe groter het team, hoe moeilijker om echt persoonlijk contact te hebben. Door kleinere teams kan de manager focussen op een betere relatie met en tussen zijn teamleden. 

Sensitieve professionals kunnen ingezet worden als tussenpersoon. Als ze het mandaat van het team krijgen, kunnen ze signaleren wat onder de waterlijn speelt. Denk maar aan het klassieke “we zeggen ja in de meeting, omdat we eigenlijk niet durven zeggen wat we echt denken”  

KEYNOTE

Aan de slag in je organisatie

In mijn keynote Back to Human krijg je cijfers en feiten die zwart op wit aantonen dat soft skills niet soft zijn, integendeel, ze zijn de harde realiteit. De rol van de 20% sensitieve medewerkers die je bedrijf sowieso telt, wordt besproken in concreet inzetbare topics die verwijzen naar de quick wins van hierboven.

De keynote geeft je alvast tal van troeven:

1) Je creëert Back to human ambassadeurs

2) Je Identificeert de sensitieve professional binnen je team of organisatie en hun unieke superkrachten

3) Er komt bewustwording en herkenning door sensitieven waardoor ze hun rol kunnen opnemen

4) De ROI van sensitiviteit op de werkvloer wordt verduidelijkt in termen van bedrijfsresultaten en cultuur

5) De sensitieve professional ontdek strategieën om te gedijen en zelfvertrouwen te krijgen en te evolueren naar een sensitief leider

6) Je leert hoe je leiding geeft aan sensitieve professionals en samen met hen werkt naar betere resultaten

7) De ideale kick-off om een programma rond sensitiviteit of een pilootproject op te starten

Is jouw organisatie klaar om aandacht te geven aan het belang van menselijkheid? Contacteer me om de mogelijkeden te bespreken.

Download de fiche

5 mindhacks om please gedrag te voorkomen zodat je succesvol kan zijn én trouw blijft aan jezelf

Sensitieve mensen houden van harmonie en vermijden daarom liever conflict. Daarnaast staan ze open voor de mening van anderen. Dat kan ertoe leiden dat ze te weinig hun eigen mening geven. Omdat ze zo goed aanvoelen wat anderen verwachten, hebben ze de neiging om daaraan tegemoet te komen. Bovendien verlangen ze vaak naar goedkeuring.

Hierdoor nemen ze te weinig hun rol als sleutelfiguur in de organisatie op. De prijs die ze hiervoor betalen, is een laag zelfbeeld. Wanneer je jezelf niet de goedkeuring geeft om bv. duidelijk te maken dat jij er anders over denkt (omdat je onbewust denkt dat je door te pleasen eerder goedkeuring zal krijgen van anderen), ben je niet trouw aan jezelf. En dat erodeert – langzaam maar zeker – je geloof in jezelf.

Wat dan wel helpt? Goedkeuring vinden in jezelf, in plaats van buiten jezelf. Ik stelde een fiche op met 5 mindhacks die je daarbij kan helpen.

Vul het formulier in en download de fiche.

Natural Leadership - Ann Baeke

Over

Ann Baeke

Ann Baeke - Natural Leadership - Leadership Coach

Geef uw sensitieve professionals de mogelijkheid om hun volledige potentieel te bereiken. Ann’s keynotes staan bekend om het perfect combineren van verhalen, onderzoek, strategie en inspiratie. Ze geeft het publiek nieuwe denkwijzen en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om zelfverzekerd te leiden, hun sterke punten te benutten en te gedijen in de huidige professionele wereld.

Ann’s keynotes en workshops zijn gebaseerd op haar twintig jaar ervaring als coach van high-performers bij uiteenlopende bedrijven. Haar lezingen bevatten de nieuwste onderzoeken en inzichten op het gebied van leiderschap en psychologie. Ann’s sterke sensitieve kwaliteiten maken haar een empathische presentator en bekwame workshopbegeleider die in staat is om snel contact te maken met het publiek en een boeiende ervaring te creëren die hen tot actie aanzet.

Zoek niet verder naar een bevlogen spreker voor uw volgende evenement.

"Het voorbije jaar was je een aangename sparringpartner in mijn zoektocht naar meer leiderschap. Je refereert geregeld naar academische theorieën maar luistert vooral, pikt in en graaft dieper zodat ik zelf tot inzichten en oplossingen kwam. Onze ontmoetingen waren belangrijke reflectiemomenten over wie ik als teamleider wil zijn; met mijn sterktes en zwaktes. Ik heb veel gehad aan onze gesprekken. Bedankt! "

Marleen Vanhecke – Head of Group communication & Reputation bij Elia

"Ann heeft mij geholpen in de ontwikkeling van mijn ‘leadership skills’ waarbij de focus lag op het beïnvloeden van mensen rond mij en meer op de voorgrond treden in bepaalde situaties. Doorheen onze verschillende sessies is Ann erin geslaagd om mijn perspectief en zelfbeeld omtrent deze punten stelselmatig te wijzigen. Wat ik zeer leuk vond aan onze sessies, is dat we geen vaste agenda hadden bij de start, maar door een aangename babbel automatisch op de goede punten terecht kwamen. Ann apprecieert verschillende soorten persoonlijkheden (en leiders) waardoor ze zich perfect kan aanpassen en de juiste coaching bieden."

Tom Renders – Partner bij Deloitte Belgium

“De coaching was verhelderend en richting gevend in mijn proces. Het bracht me concrete volgende stappen en gaf me het inzicht dat openheid tot echte verbinding leidt. Ik beveel Ann aan als coach omwille van haar duidelijke methodiek en scherpe blik in combinatie met een warm hart.”

Wouter Torfs – CEO Torfs

“Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een wijze vrouw. Ze blijft heel rustig, haalt de punten aan die nodig zijn en laat ze ook gewoon zijn. Er is geen oordeel. Ik ben gevoelig voor mensen die snel be/veroordelen. Bij Ann heb ik me heel vrij gevoeld. Ik kon zijn wie ik ben. Ik heb Ann ervaren als een heel competente coach, ze weet waar ze mee bezig is. Dat geeft vertrouwen. De coaching heeft me duidelijke inzichten gebracht, waar ik mee aan de slag wil.”

Koen de Maesschalck – Voormalig Directeur Mens en Organisatie Colruyt Groep

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een rustbaken, als persoon, maar ook voor de vele vragen in mijn hoofd en lichaam gekoppeld aan de uitdagende functie van leidinggevende. De meest uitzonderlijke gave van Ann is dat ze in geen tijd onder je huid kan kruipen. Waar dit eerst als verwarrend en beangstigend overkomt, geeft dit in het vervolg van de coaching sessies duidelijke handvatten in het waarom je steeds weer in je valkuilen trapt. Ik durf te stellen dat Ann een duiveltje (of engeltje) op mijn schouder heeft gecreëerd dat mij telkenmale aanspreekt wanneer ik weer voor de valkuil sta: ‘stap je in de val of ga je deze situatie nu anders aanpakken, Bert?’ Een vorm van stoplicht dat je doet nadenken alvorens je doet. Ik zou Ann aan eenieder aan bevelen. Waarom? Bedenk eens zelf waarom jij steeds weer in diezelfde moeilijke situaties terecht komt. Met de hulp van Ann weet ik nu waarom en kan ik er ook iets aan en met doen. Verhelderend, beangstigend, maar vooral heel helpend. Een aanrader voor elke people leader in dagen zoals deze in het gemengd landschap van generaties, opvattingen, littekens.

Bert Ceuppens, Vice President Enterprise Sales at Telenet

 

Doorheen de sessies maar ook in de tussenperiodes werd ik getriggerd om werk te maken van een diepe en open kijk naar de wereld rondom mij en in mijn innerlijk. Het luisteren en bevragen door Ann brachten mij bij onuitgesproken belemmeringen die in mijn dagelijkse context aanwezig waren en door mij gedoogd werden. Door deze bewustwording ben ik meer op de voorgrond getreden. Ann heeft me aangezet tot zelfreflectie. Haar coachende begeleiding en luisterend oor in combinatie met een scherpe analyse en motiverende uitdaging hebben mij op er op redelijk korte termijn toe gebracht dat ik het ‘anders’ durf aanpakken richting de directe collega’s. Ann’s spreekwoordelijk duwtje in de rug om eerlijk te zijn met mezelf en in de reflectie daarover mijn houding aan te passen, hebben mij sterk geholpen. Het was een deugddoende en waardevolle samenwerking. Dank om mij daarin te hebben gecoacht.

Nick Vandevelde,  Secretaris – Generaal Fluvius

Het (intense) traject met Ann heeft me geleerd om dichter bij mezelf te blijven, als leidinggevende, als medewerker en algemeen als persoon. Ik vertrek nu - en sta ook veel vaker stil - bij wat ik zelf wil en verwacht. Daardoor zeg ik bewuster 'ja' en 'neen' tegen dingen en dat heeft me al heel wat verrijkende ervaringen, voldoening en ook zelfvertrouwen opgeleverd. Kortom, Ann heeft me geholpen mijn eigen sterktes en uitdagingen helder te zien, ze echt te beschouwen als iets wat mij mijn unieke zelve maakt en daarop voort te bouwen. Een evolutie die ook de mensen rondom mij niet is ontgaan.

Glenda Boone – Tax Director Van Havermaet / interior stylist Maison Bleue Interieurs

"Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Ann gehad, ze hebben me meer inzicht gegeven in hoe ik in elkaar zit en hoe ik van daaruit leiding geef. Het doorzicht, het inzicht en de betrokkenheid van Ann, de thema's die ze daaruit haalt, de manier waarop ze dat doet, de vragen die ze stelt, de antwoorden en handvaten die ze aanreikt — het was ontzettend verrijkend en het heeft me als leidinggevende echt verder gebracht. If anything, had ik gewild dat ik het veel eerder had gedaan."

Wouter Van Driessche – Creative Director bij Uitgesproken (Mediahuis nv)

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen - eindelijk.

Leen Van Breedam – Kandidaat Notaris

Laten we kennismaken

Wil je meer weten over hoe je natuurlijk leiderschap in je organisatie kan ontwikkelen, meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik contacteer je daarna om een afspraak in te plannen.

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.