Meer vrijheid ervaren in je manier van leidinggeven – Stap 3: Emotionele Moed

Meer vrijheid ervaren in je manier van leidinggeven

Stap 3: Emotionele Moed

De zon scheen door het raam naar binnen. Frank zat tegenover me. Hij keek me afwachtend aan. Ik voelde m’n adem stokken in m’n keel. Het was de moment. Hoewel ik kost wat kost onze goede relatie wilde behouden, ging ik het hem toch zeggen. Wat niemand anders drufde te zeggen, maar wat iedereen wel dacht.” 

Eén van onze topverkoopsters was opgestapt. Volgens mij zaten Franks people skills, of liever zijn gebrek daar aan, daar voor iets tussen.

Ik leunde ongemakkelijk naar achter in m’n stoel en schraapte m’n keel.  Hier had je het weer. Ik wist wat ik wou zeggen, maar de woorden kwamen niet over mijn lippen. Waarom was dat zo moeilijk? Hij werkte verdorie al 15 jaar met me samen. Wat hield me tegen?  Het feit dat we elkaar op professioneel vlak zo perfect aanvulden? Dat we eigenlijk zo goed als vrienden waren geworden? Dat ik absoluut onze goede relatie wilde behouden?

Een leider geeft zichzelf de vrijheid om in elke situatie te gaan voor wat hij denkt dat best is voor zichzelf én voor zijn omgeving.

In de komende 7 weken deel ik graag met je hoe je dat doet. Elke week licht ik je een stap uit de Leadership Road to Freedom toe.

Vorige week schreef ik over “Stap 2: De Realiteit” . Het belang van naar jezelf kunnen kijken op een afstand. Hoe je dat helpt om in het “NU”, de realiteit te blijven.

Via deze link vind je “Stap 1: Focus” . Hoe je aandacht houden op wat er voor jou echt toe doet, leidinggeven makkelijker maakt.

Deze week behandel ik stap 3: Emotionele Moed

Stap 3 – Emotionele moed.

Tijdens een coaching keek ik samen met de ceo naar wat het voor hem zo moeilijk maakte om te zeggen wat hij te zeggen had tegen Frank. Hij ontdekte dat hij telkens in dezelfde gedachtenloep verstrikt raakte. Door terug te grijpen naar zijn missie – wat wil ik nu eigenlijk bereiken en wat is echt belangrijk? – is hij uiteindelijk uit die loep geraakt.  In alle openheid en vertrouwen zeggen wat je te zeggen hebt, authenticiteit (zijn missie), primeerde voor hem boven niets zeggen om de lieve vrede te bewaren.

Als ik onze goede relatie dan toch zo belangrijk vind. Als openheid en close zijn met mijn mensen zo cruciaal zijn voor mij,  hoe onrespectvol is het dan niet van mij om over deze zaak niet open te spreken met mijn manager.  Door onze relatie niet in gevaar te willen brengen, in mijn comfortzone te blijven, het te laten betijen, breng ik onze relatie net wel in gevaar.”

Ondanks het feit dat we weten wat we willen (een visie bepalen, een strategie uitvoeren, medewerkers engageren, authentiek zijn, rust en energie vinden in je manier van leidinggeven, projecten er door krijgen…) en waarom dat zo belangrijk voor ons is, stellen we vaak vast dat we het niet gerealiseerd krijgen.
We worden bewust of onbewust tegengehouden door onze angsten, die zich vertalen in de verwachtingen, oordelen of overtuigingen die we hebben.

Leer je bewust worden van wat je tegenhoudt om te realiseren wat zo belangrijk voor je is. Wat je niet op tafel durft leggen, blijft je controleren en klein houden. Word je bewust van je eigen saboteurs, je gedachten. Neem zelf de controle!

Ben jij je bewust van je eigen saboteurs? Heb je de emotionele moed om met ze aan de slag te gaan?

Wil je hier graag eens over doorpraten?  Boek een coachingsessie. Ik help je graag verder.
Doe de gratis SELFTEST ivm Personal Leadership Skills
Dankbaar dat ik dit met je heb gedeeld!
Leef vanuit je hart,
Ann.
www.naturalleadership.be

P.S.: Op 3 september geef ik samen met Fons Leroy (CEO VDAB) de workshop Road to Transformation. Klik hier voor meer info en inschrijving. . Maak kans op een gratis ticket: vermeld bij je inschrijving “Gratis ticket”.  Ik geef er 4 gratis weg.

De Leadership Road to Freedom
7 beproefde stappen om meer vrijheid te ervaren als leider. 

  • De Leadership Road to Freedom
  • Je ontwikkelt een duidelijke visie en strategie die op jouw lijf geschreven zijn.
  • Je vergroot je impact op een natuurlijke mannier.
  • Je staat sterk in je schoenen en bent zeker van jezelf en je aanpak.
  • Je krijgt respect van je medewerkers, collega’s en directie.
  • Doorheen de ganse organisatie word je gezien als iemand die een visie en strategie kan uitdragen.
  • Je krijgt rust en hebt geen last meer van interne conflicten.
  • Je energiepijl ligt hoger, je hebt een positiever zelfbeeld, je kan grenzen stellen en loslaten.
  • Je verhoogt zowel je persoonlijke performance als die van je team.

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties

Een reactie versturen