Mijn ervaring leert dat je mensen het makkelijkst meekrijgt als je hun taal spreekt. De taal van veel managementteams is sterk cijfergericht. Bovendien houden ze van informatie die visueel snel te overzien is. Daarom krijg je de komende weken data en charts van me die bewijzen dat sensitief leiderschap een must is. Wetenschappelijk onderbouwd én op onderzoek gebaseerd.

Ik bereid het voor je voor zodat jij het kan voorleggen aan je collega’s/directie. Als kers op de taart maak ik tegen het eind van de zomer ook nog een korte slideshow waarin ik de belangrijkste gegevens aan elkaar praat. Op die manier geef ik graag een extra boost aan sensitief leiderschap en een hart onder de riem voor alle sensitieven.

Als je mijn posts leest weet je dat de weg van de sensitieve leider een eenzame weg kan zijn. Eentje waarbij je vooral de weg naar binnen af te leggen hebt, van sensitief persoon naar sensitief leider. Op die weg kan wat extra ondersteuning welkom zijn. Die geef ik je graag.

 

Infographic: 4 gebieden waar CHRO’s op willen focussen

Hieronder vind je alvast een eerste infographic die toelicht wat CHRO’s belangrijk vinden en hoe sensitieven kunnen helpen om de doelstellingen van HR te bereiken. Bron: McKinsey & Company, Interviews met 71 chief human resource officers van grotere Europese organisaties januari – juni 2021

Bij “Wie is dé sleutelfiguur?” staan een aantal kwaliteiten van sensitieven. Het is duidelijk dat het net deze talenten zijn die nodig zijn om de back to human evolutie te realiseren.

 

Uitwisselen en leren van elkaar

Wie al een programma bij mij gevolgd heeft, weet dat ik voorstander ben van uitwisselen en leren van elkaar. Laten we dat hier ook doen. Welke goede raad of gouden tip heb jij ooit gekregen om je directie warm te maken voor sensitief leiderschap? Eentje waar je echt veel aan gehad hebt of nog altijd blij mee bent. Stel je voor dat je die niet zou gekregen hebben… Laat andere sensitieven er ook hun voordeel mee doen.  Zo bouwen we samen aan een echtere, warmere en vooral menselijkere werkomgeving.

Bedankt om je advies hieronder bij reacties te geven!

 

P.S.: Binnenkort zal het terug mogelijk zijn om je aan te melden voor het online programma “De kracht van sensitieve leiders”. Je kan je aanmelden op de wachtlijst via deze link, dan word je als eerste verwittigd. Je vindt de lijst onder aan de pagina als je de link volgt.