Tools en tips om het concept van sensitief leiderschap in organisaties verankering te doen vinden

Sensitief leiderschap verankering doen vinden in organisaties start bij de top. De eerste vraag die je je kan stellen is hoe je je directie warm krijgt voor sensitief leiderschap? Mijn ervaring leert dat je mensen het makkelijkst meekrijgt als je hun taal spreekt. De taal van veel managementteams is sterk cijfergericht. Bovendien houden ze van informatie die visueel snel te overzien is.

Om sensitieve professionals de juiste tools in handen te geven, bundelde ik data en charts die bewijzen dat sensitief leiderschap een must is in het e-book “Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer” . Wetenschappelijk onderbouwd én op onderzoek gebaseerd.

Zo lees je er bijvoorbeeld: “In onze complexe en veranderlijke bedrijfswereld, ervaren we sinds 2020-2021 de impact van de pandemie: hybride werken, nieuwe technologieën, de vraag naar meer menselijkheid en echte verbinding. 98% van de CHRO’s wil inzetten op inclusie en purpose. Kenniswerkers verwachten van hun manager dat die deel wordt van hun supportsysteem. 69% van de taken van managers zal tegen 2024 vervangen worden door nieuwe technologieën. Helaas zegt maar 47% van de leidinggevenden klaar te zijn voor hun nieuwe rol. Voor veel bedrijven is de vraag: hoe ontwikkelen we mensgerichte managers zonder al te grote investeringen? Het goede nieuws is dat er al mensen in je organisatie zijn die van nature over empathische skills beschikken: 1 op 5 medewerkers is sensitief.”

De data en charts zijn hapklaar.  Je kan ze zo voorleggen aan je collega’s/directie. De ROI van sensitiviteit op de werkvloer wordt verduidelijkt in termen van bedrijfsresultaten en cultuur.

In het e-book vind je ook 3 quick wins die een organisatie kan maken met de sensitieve professional als sleutelfiguur.

Infographic: 4 gebieden waar CHRO’s op willen focussen

Hieronder vind je alvast een eerste infographic die toelicht wat CHRO’s belangrijk vinden en hoe sensitieven kunnen helpen om de doelstellingen van HR te bereiken.

Bij “Wie is dé sleutelfiguur?” staan een aantal kwaliteiten van sensitieven. Het is duidelijk dat het net deze talenten zijn die nodig zijn om de back to human evolutie te realiseren.

Bron: McKinsey & Company, Interviews met 71 chief human resource officers van grotere Europese organisaties januari – juni 2021

P.S.: Binnenkort zal het terug mogelijk zijn om je aan te melden voor het online programma “De kracht van sensitieve leiders”. Je kan je aanmelden op de wachtlijst via deze link, dan word je als eerste verwittigd. Je vindt de lijst onder aan de pagina als je de link volgt.

De kracht van Sensitieve leiders

Ann Baeke - Natural Leadership - Online Programma De kracht van Sensitieve leiders

Denk je wel eens dat je niet echt in het plaatje past? Heb je antennes die je haarscherp vertellen wat er speelt, lang voor iemand anders het doorheeft?
Veel kans dat jij een sensitief leider bent. Dit programma leert je hoe je juist dankzij je sensitiviteit organisaties en teams tot de beste resultaten kan brengen, zodat je helemaal tot je recht gaat komen en grote impact zal hebben op de mensen om je heen.

Meer weten over coaching?

0 reacties

Een reactie versturen