Pittige antwoorden op sensitieve leiderschapsvragen

In juli en augustus trakteer ik jullie elke week op antwoorden op pertinente vragen rond sensitief leiderschap.

Na mijn oproep om me jouw meest prangende vraag rond sensitief leiderschap te sturen, zodat ik het nieuw programma voor sensitieve leiders kon finaliseren, kreeg ik onwaarschijnlijk veel reactie. Dat deed me erg veel plezier.

Het bevestigt voor mij dat er absoluut nood is aan sensitieve leiders én dat veel sensitieven hun weg aan het zoeken zijn om hun sensitief leiderschap waar te maken.

Dankbaar

Om mijn dankbaarheid aan jullie te tonen, laat ik jullie niet wachten tot het nieuwe programma er is, maar geef ik jullie al deze zomer mijn antwoorden.
De vragen die ingestuurd werden, heb ik geclusterd, zodat de meeste thema’s de komende weken aan bod kunnen komen.

Wat mag je verwachten

Hierbij alvast een greep uit de vragen waar je een antwoord op mag verwachten:

  • Hoe maak ik mijn directie warm voor sensitief leiderschap? Ze staan er niet voor open.
  • Als sensitieve heb ik vaak sneller dan anderen door wat er speelt. Hoe zorg ik ervoor dat mijn collega’s ook mee zijn?
  • Hoe vermijd ik dat mijn collega’s mijn milde stijl als een zwakheid zien en over me heen lopen?
  • Hoe blijf ik mezelf als sensitief leider zonder gefrustreerd te raken door managers en leidinggevenden die niet zijn zoals ik?
  • Hoor ik nog wel thuis in de corporate wereld? Begin ik niet beter op mezelf, of in een omgeving waar ik helemaal mezelf mag zijn?
  • Het frustreert me dat ik vaak uitgenodigd word voor vergaderingen zonder dat ik op voorhand info krijg over het onderwerp. Hoe sta ik onvoorbereid mijn mannetje?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik mijn sensitiviteit zie als een kracht en een talent, in plaats als een zwakte?

Extra data en charts

Bovendien zorg ik nog voor een belangrijk extraatje.
De vraag die het meest gesteld werd in al zijn vormen: “Hoe overtuig ik mijn directie van sensitief leiderschap. Ze staan er niet voor open, ze vinden het te stoft, ze begrijpen het niet, ze denken alleen in cijfers, …”.

Mijn ervaring leert dat je mensen het makkelijkst meekrijgt als je hun taal spreekt. De taal van veel managementteams is inderdaad sterk cijfergericht. Bovendien houden ze van informatie die visueel snel te overzien is. Daarom geef ik je de komende weken op onderzoek gebaseerde data en charts die bewijzen dat sensitief leiderschap een must is.

Relax en recharge

Heel veel inspiratie voor een heerlijke relax en recharge deze zomer. Eentje waar je niets voor moet doen. Gewoon achteroverleunen en tot je nemen. Dat klinkt als een goede cocktail. Misschien is het wel de cocktail die je nodig hebt om je management mee te krijgen in het belang van sensitief leiderschap.

Op een sensitieve zomer!

Ann.

P.S.: Binnenkort zal het terug mogelijk zijn om je aan te melden voor het online programma “De kracht van sensitieve leiders”. Je kan je nu al aanmelden op de wachtlijst via deze link, dan word je als eerste verwittigd. Je vindt de lijst onder aan de pagina na het volgen van de link.

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties