Voor organisaties

Ontwikkel sensitief leiderschap op natuurlijke wijze in jouw organisatie

Back to human

Hybride werken, talloze nieuwe technologieën, de enorme behoefte aan menselijkheid en verbinding: leidinggeven is er vandaag niet makkelijker op geworden.

Hoe creëer je nu die mensgerichte organisatie – en die empathische leidinggevenden – zonder al te grote investeringen? Ik heb goed nieuws voor je: ze zitten al in je organisatie. 1 op 5 medewerkers is namelijk sensitief.

Met de empathische skills die zij van nature bezitten, kunnen deze sensitieve professionals een sleutelrol opnemen in de organisatie en zo écht het verschil maken.

Ben je zelf die sensitieve leider of heb je een sensitieve professional in je team? En hoe pluk je hier nu concreet de vruchten van?

Dat ontdek je in mijn gloednieuwe gratis e-book “Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer” (65 pagina’s!) dat je hieronder kan downloaden. 

 

 

Download E-book

Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer

Download gratis mijn e-book “Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer” (65p.!) waarin ik meer vertel over de ‘Back to Human’ uitdagingen, hoe je daarmee kan omgaan en welke sleutelrol sensitieve professionals daarin hebben.

Je krijgt:

 • De cijfers en feiten die duidelijk maken dat sensitief leiderschap een must is.
 • Hoe en waarom back to human zonder al te grote investeringen
 • 3 Quick wins met de sensitieve professional als sleutelfiguur.
 • kom je te weten wat sensitieve eigenschappen precies zijn en hoe je ze met impact inzet
 • 5 veel gestelde vragen van sensitieve professionals en de
  antwoorden
 • 6 programma’s die je kan inzetten om tot meer menselijkheid in je organisatie te komen.

Aanbod voor bedrijven

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Hieronder vind je 6 programma’s die je kan inzetten om tot meer menselijkheid in je organisatie te komen.

De uitgebreide informatie over de programma’s kan je nalezen in het e-book. Of contacteer me gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Keynote Back to human

Een inspirerende keynote over het belang van menselijkheid op het werk. Gebracht met cijfers en feiten, activerende eye-openers en een duidelijk op te nemen rol voor de 20% sensitieve medewerkers de je organisatie sowieso telt. Verwacht boeiende inzichten, praktische oefeningen en een vleugje humor!

Inspiratiesessies

Korte online of offline sessies waarin we inspireren rond sensitief leiderschap. Waarom is er nood aan sensitieve leiders? Wat zijn sterktes en valkuilen van sensitieve mensen? Wat is een sensitieve leider en hoe kan je er één worden? Verwacht veel aha-ervaringen, interactie en call to action.

w

Teamcoaching

Met teams aan de slag om de aanwezige sensitieve kwaliteiten te activeren. Met behulp van een sensitieve teamscan brengen we het sensitieve potentieel in kaart. Doeltreffende werkvormen worden ingezet om het vertrouwen en de samenwerking naar een volgend level te brengen. We zetten in op psychologische veiligheid en kwetsbare conversaties.

Programma “De kracht van sensitieve leiders”

In company of open programma voor sensitieve professionals die zich willen ontwikkelen tot sensitief leider. We werken met een persoonlijke sensitieve leiderschapschallenge, intervisie en een sensitieve leiderschapscommunity die actief wordt ingezet om pilootprojecten doorheen de organisatie op te starten.

Quick wins

Met deelnemers van het programma “De kracht van sensitieve leiders” brengen we de quick wins tot leven doorheen de organisatie. Ze leren empathische conversaties faciliteren, organiseren supportnetwerken voor managers en faciliteren als tussenpersoon voor het herbalanceren van de workload van leidinggevenden.

Individuele coaching

Executive Coaching is er voor leiders/professionals die klaar zijn om een groeisprong te maken. Om de verandering die klaar zit, ook daadwerkelijk in de wereld te zetten. 

Over

Ann Baeke

Vanuit mijn ruime managementervaring help ik bedrijfsleiders en managers om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.

Ben je klaar om in jouw organisatie aan de slag te gaan? Contacteer me om een vrijblijvend kennismakingsprek te plannen.

Klanten aan het woord

Het was mijn leidinggevende die voorstelde om coaching te volgen. Hij merkte op dat ik in een vergadering soms hard kon zijn, maar tegelijk was ik op bedrijfsuitjes altijd de zorgzame van de groep. Die twee uitersten kon hij niet altijd rijmen. Zelf besefte ik niet zo dat dit contrast er was, maar toen ik er via de coaching bij Ann over begon te reflecteren, klopte het wel. Op directievergaderingen kwam vooral mijn dominante, hardere, zakelijkere kant tot uiting. Ik durfde me weleens te verstoppen achter mijn intellectuele kracht. Het ene rationele argument na het andere aanbrengen, waardoor ik anderen eigenlijk geen kans gaf. En daar bereikte ik niets mee, want collega’s werden er onzeker en bang van, en gingen in weerstand. Mijn zachtheid reserveerde ik voor individuele meetings of teamgesprekken in kleinere kring. Daar liet ik mensen ook graag groeien en was ik wat toegankelijker. Want ik wilde mijn team motiveren en ontwikkelen. Ann liet me zien dat ik nergens kwam als ik als een kip ook haantjesgedrag begon te vertonen in de mannenwereld waarin ik zat. Dat deed ze door me een theoretisch kader te geven van waarom ik me zo gedroeg en waarom ik was wie ik was. De gesprekken die we hadden, lieten me inzien dat zaken uit mijn jeugd veel meer zichtbaar waren in mijn gedrag dan ik zelf besefte. Nog uitdagender werd het toen ze me uitnodigde om ook te gaan voelen en mijn lichaam te laten spreken. Gelukkig pakte Ann dit stap voor stap aan, zodat het voor mij comfortabel voelde. Essentieel daarin was voor mij het vertrouwen dat ik voelde in haar. En het feit dat ze nooit oordeelt. Ze voelde letterlijk wat ik nodig had tijdens ons traject, en speelde hierop in. Zonder deze coaching had ik niet gestaan waar ik vandaag sta. Ik zou meer stress ervaren, en nog steeds heel perfectionistisch zijn. Vandaag weet ik dat dit allemaal niet zo hoeft. Ik ben verdraagzamer geworden, naar mezelf toe, en ook naar anderen.
Sarah Timmermans

Director of Operations Carglass

Ann hielp me vertragen en gidste me met kalmte en rust; keer op keer. Ze zette me aan om mijn eigen 'personage' beter te leren kennen en van daaruit in de diepte te gaan; naar mijn eigen choreografie. Hierdoor snap ik die choreografie beter en voel ik aan hoe die me stuurt of afremt in wat ik doe. Het helpt me navigeren in de keuzes die ik maak of niet maak. Ik heb vaak aan bijzondere momenten teruggedacht...

Mieke Van Zandweghe

Humanizing Businesses

Ik besloot me te laten coachen door Ann toen ik voelde dat het moeilijker voor me werd om een leider te zijn in evenwicht. Als provinciegriffier bevind ik me op de brug tussen beleid en politiek enerzijds, en de administratie anderzijds. Ik neem mee beslissingen en zet mee lijnen uit, maar stuur tegelijk de administratie aan in de uitvoering daarvan. Soms raakte ik daardoor in een soort spreidstand, met spanning en emoties tot gevolg die ik niet altijd even goed opnieuw naast me neer kon leggen of een plaats kon geven. Ik voelde dat dit ten koste ging van mezelf. Mijn focus en efficiëntie namen af. Ik wist dat ik sensitieve eigenschappen had, maar was me er niet van bewust dat die ook konden doorslaan in een overdreven groot verantwoordelijkheidsgevoel dat me uitputte. Tijdens de coaching met Ann leerde ik om meer te voelen. Dat mag contradictorisch klinken, maar het was nodig om van daaruit stappen te zetten. Voordien wilde ik de dingen te veel vanuit mijn hoofd aanpakken. Bij Ann leerde ik actief luisteren naar de taal van mijn lichaam, en het bleek een goede signaalgever te zijn. Wat er gebeurd was als ik deze coaching niet was aangegaan? Dan was ik ongetwijfeld in een emotionele knoop verzeild, en fysiek tegen een muur aangelopen. Ik ben ervan overtuigd dat ik door goed te leren luisteren naar mijn lichaam en zowel emotionele als fysieke rust in te bouwen, een burn-out heb helpen te voorkomen.

Marc Collier

Provinciegriffier Vlaams-Brabant

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen - eindelijk.

Leen Van Breedam

Kandidaat Notaris

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.
Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

Ik ben fundamenteel veranderd door de coaching bij Ann. Omdat ze me nieuwe handvaten gegeven heeft om mijzelf te aanvaarden zoals ik ben, mét mijn sensitiviteit, en om daar ook de vruchten van te plukken. Ik kwam bij Ann terecht op aanraden van mijn leidinggevende: uit feedbackgesprekken en evaluaties bleek namelijk dat ik dan wel goed kon samenwerken, maar soms had ik moeite om mijn grenzen te bewaken. Ik vond het moeilijk om nee te zeggen. Toegegeven: ik worstelde zelf ook. Ik merkte dat het ‘rode’ leiderstype populair was in de organisatie, maar zo was ik niet. En zo wilde ik ook niet zijn. Tijdens de coaching met Ann heb ik geleerd dat ik er mag zijn met mijn stijl en mijn sensitiviteit, en dat die de organisatie ook vooruit kan helpen. Ik durf mijn intuïtie sindsdien beter aanspreken, en schuif mijn mening sterker naar voren. Ik weet dat ik de dingen ook mag brengen zoals ik zelf voel dat ze goed zijn. Wat ik zo fijn vond aan haar begeleiding, is dat ze ontzettend goed naar me luisterde. Ze kijkt onbevangen naar mensen. Je bent geen werknemer die vanuit zijn bedrijf gestuurd wordt om opgelapt te worden, je bent een mens met talenten, maar ook met angsten en beperkingen. En daar gaat ze mee aan de slag, zonder er meteen een label op te plakken. Daardoor voelde ik vertrouwen en kon ik me openstellen. Zonder dit coachingtraject was ik wellicht op een bepaald punt in een crisis geraakt en had ik misschien bruggen opgeblazen. Dat is nu gelukkig niet gebeurd. Vandaag kan ik mijn sensitiviteit inzetten als een troef. Een hemelsbreed verschil.

Stefan Coenjaerts

Director Corporate Communications bij Telenet

Ik kwam bij Ann terecht omdat ik me als HR Director de vraag stelde of ik voldoende kon werken vanuit wat ik zelf belangrijk vind, in plaats van me voortdurend af te stemmen op wat ik dacht dat mensen in mijn omgeving belangrijk vonden. De verleiding om dat laatste te doen, was groot, wist ik. Ik kende mezelf als iemand die op zoek was naar waardering, maar daarbij durfde ik soms mijn eigen kompas uit het oog te verliezen. Dat maakte me onzeker en gespannen, ik was mezelf continu in vraag aan het stellen. En daardoor kon ik weleens verbaal in overdrive gaan, om te laten zien wat ik in mijn mars had en zo bevestiging te krijgen. Maar daardoor kregen andere mensen weinig ruimte of voelden ze zich weggeduwd. Tijdens het coachingtraject ontrafelden Ann en ik die dynamiek, en stelden we vast dat ik eigenlijk op zoek was naar waar ik zelf voor stond, naar mijn visie op de dingen. Ann hielp me mijn onderliggende waarden en overtuigingen ontdekken, en we gaven hier taal aan door ze met concrete woorden te benoemen. Dat vond ik heel helpend. Zo werden mijn waarden en overtuigingen een houvast voor wie ik wil zijn als werknemer én als mens. Dankzij de woorden slaag ik er nu ook beter in om aan te geven waarom sommige dingen voor mij belangrijk zijn. En dat creëert dan weer verbinding met de mensen om me heen, omdat we elkaar meer als mens kunnen zien als we vanop die onderliggende laag met elkaar kunnen communiceren. Op zo’n moment wordt er zo veel meer mogelijk. Dat is voor mij de belangrijkste winst die ik in de coaching bij Ann behaald heb. Dat ik minder denk vanuit spanning en conflict, en meer vanuit begrip, context, en elkaar als mens zien. En daarnaast zou het zonder de coaching ook veel moeilijker voor me geweest zijn om een evenwicht te vinden tussen mezelf zijn en tegelijk de waardering kunnen voelen van anderen. Doordat ik mijn eigen meerwaarde beter zie en meer voeling heb met waar ik voor wil staan, kan ik het beter overbrengen naar anderen en ontstaat er meer verbinding.

Catherine Laurijssen

HR Director bij KdG

Laten we kennismaken

Wil je meer weten over hoe je natuurlijk leiderschap in je organisatie kan ontwikkelen, meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik contacteer je daarna om een afspraak in te plannen.

  Naam

  Bedrijf

  Functie

  E-mail

  Telefoonnummer

  Eventuele opmerkingen

  Over Natural Leadership

  Take your leadership to the Next Level

  Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

  De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

  Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.