Voor organisaties

Ontwikkel sensitief leiderschap op natuurlijke wijze in jouw organisatie

Back to human

In onze complexe en veranderlijke bedrijfswereld, ervaren we nu ook de impact van de pandemie: hybride werken, nieuwe technologieën, de vraag naar meer menselijkheid en echte verbinding.

98% van de CHRO’s wil inzetten op inclusie en purpose. Kenniswerkers verwachten van hun manager dat die deel wordt van hun supportsysteem. 69% van de taken van managers zal tegen 2024 vervangen worden door nieuwe technologieën.

Helaas zegt maar 47% van de leidinggevenden klaar te zijn voor hun nieuwe rol. Voor veel bedrijven is de vraag: hoe ontwikkelen we empathische managers zonder al te grote investeringen?

Het goede nieuws is dat er al mensen in je organisatie zijn die van nature over empathische skills beschikken: 1 op 5 medewerkers is sensitief.

Ontdek hieronder meer over hoe ik jouw organisatie van dienst kan zijn of download meteen mijn gratis e-book waarin ik meer vertel over de uitdagen van organisaties, hoe je daarmee kan omgaan en welke sleutelrol sensitieve professionals kunnen opnemen.

Download E-book

Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer

Download gratis mijn e-book “Sensitiviteit als superkracht op de werkvloer” (65p.!) waarin ik meer vertel over de ‘Back to Human’ uitdagingen, hoe je daarmee kan omgaan en welke sleutelrol sensitieve professionals daarin hebben.

Je krijgt:

 • De cijfers en feiten die duidelijk maken dat sensitief leiderschap een must is.
 • Hoe en waarom back to human zonder al te grote investeringen
 • 3 Quick wins met de sensitieve professional als sleutelfiguur.
 • 5 veel gestelde vragen van sensitieve professionals en de
  antwoorden
 • 6 programma’s die je kan inzetten om tot meer menselijkheid in je organisatie te komen.

Aanbod voor bedrijven

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Hieronder vind je 6 programma’s die je kan inzetten om tot meer menselijkheid in je organisatie te komen.

De uitgebreide informatie over de programma’s kan je nalezen in het e-book. Of contacteer me gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Keynote Back to human

Een inspirerende keynote over het belang van menselijkheid op het werk. Gebracht met cijfers en feiten, activerende eye-openers en een duidelijk op te nemen rol voor de 20% sensitieve medewerkers de je organisatie sowieso telt. Verwacht boeiende inzichten, praktische oefeningen en een vleugje humor!

Inspiratiesessies

Korte online of offline sessies waarin we inspireren rond sensitief leiderschap. Waarom is er nood aan sensitieve leiders? Wat zijn sterktes en valkuilen van sensitieve mensen? Wat is een sensitieve leider en hoe kan je er één worden? Verwacht veel aha-ervaringen, interactie en call to action.

w

Teamcoaching

Met teams aan de slag om de aanwezige sensitieve kwaliteiten te activeren. Met behulp van een sensitieve teamscan brengen we het sensitieve potentieel in kaart. Doeltreffende werkvormen worden ingezet om het vertrouwen en de samenwerking naar een volgend level te brengen. We zetten in op psychologische veiligheid en kwetsbare conversaties.

Programma “De kracht van sensitieve leiders”

In company of open programma voor sensitieve professionals die zich willen ontwikkelen tot sensitief leider. We werken met een persoonlijke sensitieve leiderschapschallenge, intervisie en een sensitieve leiderschapscommunity die actief wordt ingezet om pilootprojecten doorheen de organisatie op te starten.

Quick wins

Met deelnemers van het programma “De kracht van sensitieve leiders” brengen we de quick wins tot leven doorheen de organisatie. Ze leren empathische conversaties faciliteren, organiseren supportnetwerken voor managers en faciliteren als tussenpersoon voor het herbalanceren van de workload van leidinggevenden.

Individuele coaching

Executive Coaching is er voor leiders/professionals die klaar zijn om een groeisprong te maken. Om de verandering die klaar zit, ook daadwerkelijk in de wereld te zetten. 

Over

Ann Baeke

Vanuit mijn ruime managementervaring help ik bedrijfsleiders en managers om hun eigen natuurlijke leiderschapsstijl te ontwikkelen, van zelfbewustzijn tot zelfrealisatie.

Ben je klaar om in jouw organisatie aan de slag te gaan? Contacteer me om een vrijblijvend kennismakingsprek te plannen.

"Het voorbije jaar was je een aangename sparringpartner in mijn zoektocht naar meer leiderschap. Je refereert geregeld naar academische theorieën maar luistert vooral, pikt in en graaft dieper zodat ik zelf tot inzichten en oplossingen kwam. Onze ontmoetingen waren belangrijke reflectiemomenten over wie ik als teamleider wil zijn; met mijn sterktes en zwaktes. Ik heb veel gehad aan onze gesprekken. Bedankt! "

Marleen Vanhecke - Head of Group communication & Reputation bij Elia

"Ann heeft mij geholpen in de ontwikkeling van mijn ‘leadership skills’ waarbij de focus lag op het beïnvloeden van mensen rond mij en meer op de voorgrond treden in bepaalde situaties. Doorheen onze verschillende sessies is Ann erin geslaagd om mijn perspectief en zelfbeeld omtrent deze punten stelselmatig te wijzigen. Wat ik zeer leuk vond aan onze sessies, is dat we geen vaste agenda hadden bij de start, maar door een aangename babbel automatisch op de goede punten terecht kwamen. Ann apprecieert verschillende soorten persoonlijkheden (en leiders) waardoor ze zich perfect kan aanpassen en de juiste coaching bieden."

Tom Renders - Partner bij Deloitte Belgium

“De coaching was verhelderend en richting gevend in mijn proces. Het bracht me concrete volgende stappen en gaf me het inzicht dat openheid tot echte verbinding leidt. Ik beveel Ann aan als coach omwille van haar duidelijke methodiek en scherpe blik in combinatie met een warm hart.”

Wouter Torfs – CEO Torfs

“Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een wijze vrouw. Ze blijft heel rustig, haalt de punten aan die nodig zijn en laat ze ook gewoon zijn. Er is geen oordeel. Ik ben gevoelig voor mensen die snel be/veroordelen. Bij Ann heb ik me heel vrij gevoeld. Ik kon zijn wie ik ben. Ik heb Ann ervaren als een heel competente coach, ze weet waar ze mee bezig is. Dat geeft vertrouwen. De coaching heeft me duidelijke inzichten gebracht, waar ik mee aan de slag wil.”

Koen de Maesschalck - Voormalig Directeur Mens en Organisatie Colruyt Groep

Tijdens de coaching heb ik Ann ervaren als een rustbaken, als persoon, maar ook voor de vele vragen in mijn hoofd en lichaam gekoppeld aan de uitdagende functie van leidinggevende. De meest uitzonderlijke gave van Ann is dat ze in geen tijd onder je huid kan kruipen. Waar dit eerst als verwarrend en beangstigend overkomt, geeft dit in het vervolg van de coaching sessies duidelijke handvatten in het waarom je steeds weer in je valkuilen trapt. Ik durf te stellen dat Ann een duiveltje (of engeltje) op mijn schouder heeft gecreëerd dat mij telkenmale aanspreekt wanneer ik weer voor de valkuil sta: ‘stap je in de val of ga je deze situatie nu anders aanpakken, Bert?’ Een vorm van stoplicht dat je doet nadenken alvorens je doet. Ik zou Ann aan eenieder aan bevelen. Waarom? Bedenk eens zelf waarom jij steeds weer in diezelfde moeilijke situaties terecht komt. Met de hulp van Ann weet ik nu waarom en kan ik er ook iets aan en met doen. Verhelderend, beangstigend, maar vooral heel helpend. Een aanrader voor elke people leader in dagen zoals deze in het gemengd landschap van generaties, opvattingen, littekens.

Bert Ceuppens, Vice President Enterprise Sales at Telenet

 

Doorheen de sessies maar ook in de tussenperiodes werd ik getriggerd om werk te maken van een diepe en open kijk naar de wereld rondom mij en in mijn innerlijk. Het luisteren en bevragen door Ann brachten mij bij onuitgesproken belemmeringen die in mijn dagelijkse context aanwezig waren en door mij gedoogd werden. Door deze bewustwording ben ik meer op de voorgrond getreden. Ann heeft me aangezet tot zelfreflectie. Haar coachende begeleiding en luisterend oor in combinatie met een scherpe analyse en motiverende uitdaging hebben mij op er op redelijk korte termijn toe gebracht dat ik het ‘anders’ durf aanpakken richting de directe collega’s. Ann’s spreekwoordelijk duwtje in de rug om eerlijk te zijn met mezelf en in de reflectie daarover mijn houding aan te passen, hebben mij sterk geholpen. Het was een deugddoende en waardevolle samenwerking. Dank om mij daarin te hebben gecoacht.

Nick Vandevelde,  Secretaris - Generaal Fluvius

Het (intense) traject met Ann heeft me geleerd om dichter bij mezelf te blijven, als leidinggevende, als medewerker en algemeen als persoon. Ik vertrek nu - en sta ook veel vaker stil - bij wat ik zelf wil en verwacht. Daardoor zeg ik bewuster 'ja' en 'neen' tegen dingen en dat heeft me al heel wat verrijkende ervaringen, voldoening en ook zelfvertrouwen opgeleverd. Kortom, Ann heeft me geholpen mijn eigen sterktes en uitdagingen helder te zien, ze echt te beschouwen als iets wat mij mijn unieke zelve maakt en daarop voort te bouwen. Een evolutie die ook de mensen rondom mij niet is ontgaan.

Glenda Boone - Tax Director Van Havermaet / interior stylist Maison Bleue Interieurs

"Ik heb bijzonder veel aan mijn gesprekken met Ann gehad, ze hebben me meer inzicht gegeven in hoe ik in elkaar zit en hoe ik van daaruit leiding geef. Het doorzicht, het inzicht en de betrokkenheid van Ann, de thema's die ze daaruit haalt, de manier waarop ze dat doet, de vragen die ze stelt, de antwoorden en handvaten die ze aanreikt — het was ontzettend verrijkend en het heeft me als leidinggevende echt verder gebracht. If anything, had ik gewild dat ik het veel eerder had gedaan."

Wouter Van Driessche - Creative Director bij Uitgesproken (Mediahuis nv)

Heel erg bedankt nog voor onze sessie. Ongelooflijk wat jij op 1 sessie kan realiseren: ik voel me rustiger, er zijn een aantal dingen op hun plaats gevallen - eindelijk.

Leen Van Breedam - Kandidaat Notaris

Laten we kennismaken

Wil je meer weten over hoe je natuurlijk leiderschap in je organisatie kan ontwikkelen, meld je dan aan voor een vrijblijvende kennismaking.

Ik contacteer je daarna om een afspraak in te plannen.

  Naam

  Bedrijf

  Functie

  E-mail

  Telefoonnummer

  Eventuele opmerkingen

  Over Natural Leadership

  Take your leadership to the Next Level

  Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

  De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

  Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.