Over de lancering van “Leider zonder Masker” en de knuffel van Frederic Laloux! De hoogtepunten … so far…


Leider zonder Masker is er! De hoogtepunten … so far…

30 september was een spannende dag voor me!

Leider zonder Masker werd voor de eerste keer officieel aan de buitenwereld getoond!

Omdat de essentie van mijn boek kwetsbaarheid en authenticiteit is, wilde ik die avond vooral zoveel mogelijk mezelf zijn. “Maar zou dat wel lukken?” spookte het door mijn hoofd. Eerlijk gezegd, ik had last van wat ik de ‘boek-baby-blues’ noem.  Ik vroeg me af of die gevoelens er mochten zijn en vooral … of ik ze mocht tonen … laat staan er over spreken?

Een boek schrijven over leiderschap en authenticiteit en dan zelf je masker niet laten vallen, dat zou niet kloppen. Het is me wonderwel gelukt!

De warme aanwezigheid van alle gasten en de gevatte vragen en antwoorden van het panel ( Christel Verschaeren, Martine Tempels, Wouter Torfs en moderator Sjoukje Smedts) hebben dat zeker mee mogelijk gemaakt! Dank je wel!! Binnenkort volgt er een filmpje van die bijzondere avond.

Op vrijdag 2 oktober was ik te gast bij Kanaal Z.

Je kan het interview bekijken via het filmpje hieronder of via deze link.
 

Leider Zonder Masker

De essentie van het interview:

 

 “Leiders in bedrijven zetten vaak een masker op, uit ANGST. Het resultaat is dat medewerkers niet het beste van zichzelf geven. In België is slechts 12 procent van het personeel echt geëngageerd zijn.

Hoe bewuster de leiders van een organisatie, hoe meer kans dat medewerkers echte zingeving in hun werk vinden. De enige sleutel tot duurzaam engagement.”

Op maandag 5 oktober had ik de eer deel uit te maken van het panel bij de boeklancering van Frederic Laloux’s boek “Reinventing Organizations”. 

De perfecte match voor mij!

Frederic beschrijft de evolutie die bedrijven in de loop van de jaren hebben doorgemaakt. Van constante machtsuitoefening (zoals bv bij de maffia) over eerst zeer formele, hiërarchische structuren (zoals bv de kerk en het leger) en later procesgerichte structuren met focus op winst en innovatie ( de leidende vorm in onze huidige bedrijfswereld) naar zelfsturende organisaties. De nieuwe organisatievormen waren telkens het resultaat van een shift in bewustwording op collectief vlak.

Waarom de perfecte match voor mij? Bewustwording is mijn ding. Mijn bijdrage zit nu net in het begeleiden van leiders en teams die de nodige doorbraken willen maken. Mindset en emotionele moed zijn cruciaal als je wil gaan voor de nieuwe organisatievormen waar individuele zingeving samenvalt met het organisatiedoel. Het gewicht ligt hierdoor veel meer op teamprestatie. Beide beïnvloeden in hoge mate de wendbaarheid van een organisatie. En uiteraard stijgt het engagement van je teams onwaarschijnlijk. 
 

 Organisaties met hoge engagementscores noteren gemiddeld een

+ 12% hogere klantentevredenheid;

+ 12% hoger rendement;

+ 33% hogere winstgevendheid;

+ 45% meer productiviteit;

+ 37% hogere verkoop;

+ 300% meer innovatie;

+ 50% minder veiligheidsincidenten;

+ 66% minder uitval door ziekte
+125% minder burn-outs

Bronnen: Babcock Mariné Clyde, Shawn Achor, HBR, Gallup, Hay Group, Forbes, McKinsey.

Om als organisatie zo ver te komen heb je inzichten op een dieper niveau nodig. Bewustwording. Je hebt leiders nodig die hierin het voorbeeld durven geven. Stel je jezelf in vraag en durf je jezelf kwetsbaar opstellen? Welke baggage heb jij waardoor je bij momenten wel eens anders uit de hoek komt, dan je zou willen? Wat is het effect daarvan op je team? Heb je zelf een hoger doel? Hoe link je dat aan dat van je team en aan de individuele zingeving van elk lid van je team?

Geen eenvoudige vragen. Uit ervaring weet ik dat ze best confronterend kunnen zijn. 
Natural Leadership heeft de nodige ervaring, technieken en effectieve methoden om je daarin te begeleiden. Bekijk ons Transformation & Performance Model.

Wil je proeven van mijn aanpak?

15/3: Volg de Road to Freedom avondworkshop die ik samen met Wouter Torfs geef.  Ik geef je meer zicht in het Transformation & Performance model. Wouter past zijn eigen ervaring toe op het model.

12/4: Neem deel aan de Leadership Road to Freedom. Een dag om naar diepere inzichten te gaan en  je persoonlijk leiderschap verder vorm te geven. We werken met de methoden zoals besproken in “Leider zonder Masker”.

Het mooiste moment van het panelgesprek met Frederic Laloux? De knuffel van Frederic op het einde voor een volle zaal! Na een warme omhelzing legde hij me uit dat het kunnen geven van een knuffel voor hem de bevestiging is dat er met zijn gesprekspartner een connectie ontstaan is op dieper niveau … Misschien een test om te checken hoe de connectie in jouw team is?

Blij dat ik dit met je mag delen!
Ann.
0478 472 565

Wil je het boek bestellen? Klik hier of stuur een berichtje naar ann@naturalleadership.be

De tijd van command & control is definitief voorbij.
Ook leiders hebben emoties en twijfels.
Een pleidooi voor moedig leiderschap.

 

Ann Baeke

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

Zelfrealisatie brengt vrijheid. Mensen voelen zich beter in hun vel. Hun performance neemt toe.

De missie van Natural Leadership, zelfrealisatie en vrijheid vinden zodat je je volledige potentieel kan aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap. Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een engagementscultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een transformatie bij mensen en organisaties die engagement en welvoelen brengt. Met als resultaat: stijging van profit en growth.

Share
Tweet
Forward
Share

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties

Een reactie versturen