In Welke Ontwikkelfase Zit Het Leiderschap Van Jouw Organiatie?

Een organisatie kan zich niet verder ontwikkelen dan de ontwikkelingsfase waarin het leiderschap zich bevindt.

 

Hoe bewuster de leiders van een organisatie, hoe meer kans dat medewerkers echte zingeving in hun werk vinden. De enige sleutel tot duurzaam engagement.

Mindset en emotionele moed zijn cruciaal als je wil gaan voor nieuwe organisatievormen waar individuele zingeving samenvalt met het organisatiedoel. Het gewicht ligt veel meer op teamprestatie. Beide beïnvloeden in hoge mate de wendbaarheid van een organisatie. En uiteraard stijgt het engagement van je teams onwaarschijnlijk. 

Om als organisatie zo ver te komen heb je inzichten op een dieper niveau nodig. Bewustwording. Je hebt leiders nodig die hierin het voorbeeld durven geven. Op die manier creëer je een cultuur die medewerkers aanzet hetzelfde te doen.

 

– Stel je jezelf in vraag en durf je jezelf kwetsbaar opstellen?

– Welke bagage heb jij waardoor je bij momenten wel eens anders uit de hoek komt, dan je zou willen?

– Wat is het effect daarvan op je team?

Heb je zelf een hoger doel? Hoe link je dat aan dat van je team en aan de individuele zingeving van elk lid van je team?

Geen eenvoudige vragen. Uit ervaring weet ik dat ze best confronterend kunnen zijn. Natural Leadership heeft de nodige ervaring, technieken en effectieve methoden om je daarin te begeleiden.

We begeleiden management teams van binnen naar buiten omdat dat het effectiefst is. Door tegelijkertijd de focus op teamdynamiek via teamcoaching en op persoonlijke groei via individuele coaching te leggen ontstaat er duurzame transformatie.

Slechts 12% medewerkers geëngageerd

Slechts 12% van de Belgen gaat echt geëngageerd werken. Hoe hoog is het engagementspercentage in jouw bedrijf?

Hebben medewerkers het gevoel dat hun werk aansluit bij hun persoonlijke levensmissie? Vinden ze dat ze zinvol werk doen?  Een bijdrage kunnen leveren, een toegevoegde waarde kunnen zijn, iets zinvols doen, is heel belangrijk voor hen.

Organisaties hebben net nu bij uitstek behoefte aan mensen die met ‘hart en ziel’ werken. Teams die voor elkaar door het vuur gaan. Medewerkers die ambassadeurs van de organisatie zijn.

Welke kwaliteiten heb je als leidinggevende nodig om zo’n top teams te krijgen en te behouden? Hoe zorg je er voor dat mensen het beste in zichzelf naar boven halen en elke dag met goesting komen werken?

Er is een duidelijk verband tussen persoonlijk leiderschap en organisatiecultuur


 

 

Als je wil evolueren naar een engagementscultuur is het opnemen van persoonlijk leiderschap de eerste stap.

Leiders in bedrijven zetten vaak een masker op, uit angst. Het resultaat is dat medewerkers niet het beste van zichzelf geven. Dat doen ze pas als ze een echte connectie met hun baas voelen.

Veel leidinggevenden durven de natuurlijke kwaliteiten die ze hebben om echte verbinding te maken niet inzetten.  Ik heb het over zelfreflectie, kwetsbaarheid, mededogen en kunnen connecteren. Ze zijn in elk van ons (latent) aanwezig, omdat we nu eenmaal mens zijn.

We denken dat ze tegen ons gebruikt zullen worden. Dat we dan te soft zullen gevonden worden.  

 

– Mezelf in vraag stellen? Yeah right, alsof ik niet al genoeg aan mijn hoofd heb.

– Me kwetsbaar opstellen in een team meeting? Dat gaat sowieso tegen me gebruikt worden. 

– Meedogend zijn tov een medewerker die dit maal echt wel te ver gegaan is? Dan wordt ik niet meer au sérieux genomen.

– Laten zien dat ik ook maar een mens van vlees en bloed ben, die fouten maakt en het soms niet weet? Dan vinden ze mee een zwakkeling.

En daardoor focussen we ons vooral op die hardere skills die je als leider ook nodig hebt: resultaat – en doelgerichtheid, daadkracht, besluitvaardigheid, … 
In mijn volgende blog ga ik in op de maatschappelijke evolutie die er toe geleid heeft dat de hardere, mannelijkere eigenschappen de bovenhand hebben gekregen.

De leider van de toekomst is de man of vrouw die de moed heeft om ook zijn puur menselijke kwaliteiten in te zetten. Door te werken aan je persoonlijk leiderschap wordt het makkelijker om je natuurlijke eigenschappen als leider – die bij velen ondergesneeuwd zijn door onze opvoeding, cultuur, ervaringen, de rolmodellen die we te zien krijgen –  terug in te zetten. Want diep van binnen is iedereen een natuurlijk leider.

De mate waarin je je natuurlijk leiderschap kan inzetten in je (management)team geeft de ontwikkelfase van je team aan.

De ontwikkelfase van je managementteam een boost geven

Werken aan je persoonlijk leiderschap wordt eenvoudiger als je het kan doen binnen een omgeving die je steunt en eerlijke feedback geeft. Als je echt voor verandering wil gaan in je organisatie is er geen betere groep om mee te werken dan je eigen managementteam. 

Een organisatie heeft namelijk haar management team als voorbeeld nodig. Zonder vertrouwen, geen performant team, laat staan een geëngageerde organisatie. Het ‘Road to Transformation’ programma begeleidt organisaties naar een engagementscultuur door te werken met management teams van binnen naar buiten. We werken tegelijkertijd op teamdynamiek via teamcoaching en op persoonlijke groei via individuele coaching.

Wil je proeven hoe dat in zijn werk gaat?
Op 26/4 organiseer ik een open training ‘De leadership Road to Freedom’. Die dag focussen we ons op persoonlijk leiderschap en laat ik je ervaren hoe het zou zijn om je team daarbij te betrekken. Welke tastbare resultaten zouden meer vertrouwen, commitment en accountability jou, je team en je organisatie kunnen brengen? Ontdek hier.


We werken met de methoden uit 
  Leider Zonder Masker

 
“Iedereen is een natuurlijk leider.
Dat ZIJN, 
een natuurlijk leider ZIJN, dat kan ik je laten ervaren.”
Klik hier en ontdek hoe je je voordeel kan doen met het krachtige “LEADERSHIP ROAD to FREEDOM”

Enkele van mijn klanten


Klik hier of op de film voor inspiratie en testimonals.

Dankbaar dat ik dit met je heb gedeeld!

Leef vanuit je hart,

Ann.

www.naturalleadership.be

 

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

Zelfrealisatie brengt vrijheid. Mensen voelen zich beter in hun vel. Hun performance neemt toe.

De missie van Natural Leadership, zelfrealisatie en vrijheid vinden zodat je je volledige potentieel kan aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap. Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een engagementscultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een transformatie bij mensen en organisaties die engagement en welvoelen brengt. Met als resultaat: stijging van profit en growth.

Share

Tweet

Forward

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties

Een reactie versturen