Geel, groen, rood of blauw?

Frank’s team stond in de kou. โ„๏ธ Toen enkele teamleden met ‘groene’ ๐Ÿ’š en ‘geelgroene’ ๐Ÿ’› energie waren vertrokken, was een gat in de dynamiek ontstaan.

Tijdens mijn keynote โ€œBack to Humanโ€ bij Belfius, vertelde Frank Dhondt, Senior Executive Manager – Finance Actuary bij Belfius Insurance, over de uitdaging om het team niet alleen in vaardigheden, maar ook in diversiteit qua persoonlijkheid aan te vullen.

Teams floreren met mensen die onuitgesproken signalen kunnen lezen en hierop inspelen. Sensitieve kwaliteiten zijn daarbij onmisbaar. En ja, elke kleurenergie draagt sensitiviteit in zich. Echt wel. ๐Ÿ˜Œ
Wie zoekt, die vindt. Vaak waar je het niet verwacht.

Hoe pak je dat aan als leidinggevende?

๐ŸŒฑ Omarm verschillen: Diversiteit in persoonlijkheidstypes binnen een team verrijkt de groepsdynamiek en boost de teamoutput. 

๐ŸŒฑ Sensitieve intelligentie: Luisteren naar zowel woorden als stiltes kan de sleutel zijn tot diep teamengagement en succes. 

๐ŸŒฑ Vind balans: Te veel van hetzelfde kan belangrijke sociale nuances missen en de effectiviteit verminderen.

In mijn boek ‘Sensitieve Intelligentie‘ onthul ik hoe je deze kwaliteiten kunt herkennen, ontwikkelen en strategisch inzetten om je leiderschap te versterken.

๐Ÿ™ Bedankt Frank voor je inspirerende bijdrage! Samen met Sarah Moens op het podium tijdens de “Back to Human” keynote bij Belfius.

PS:  Bij Belfius loopt ondertussen de tweede editie van de sensitive leaders community. Daar staat niemand in de kou. Iets voor in jouw organisatie of voor jezelf? Ik ga er graag met je over in gesprek ๐Ÿ˜Š ๐Ÿ‘‰ https://naturalleadership.be/s…

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties