6 Relax-Tips Die Het Verschil Maken


Genoten van enkele vakantiedagen tijdens de paasvakantie?

Heerlijk dat zalige niets doen. Genieten van het mooie weer, leuke dingen doen met je familie en vrienden. Eindelijk een beetje meer tijd voor jezelf.

Lijkt het allemaal al weer heel erg ver weg?

Hoe hou je dat ontspannen gevoel als je terug aan het werk bent?

In Mark – magazine verscheen er een artikel met een aantal tips van mij die ik je graag meegeef.

Hoe kom je de dag zo ontspannen mogelijk door?

 

Ann Baeke, coach en trainer bij Natural Leadership, geeft tips.

1. Blijf positief

Begin je dag met een positieve gedachte. Werk je in een omgeving waar een negatieve sfeer hangt, kijk dan vooral naar wat je zelf onder controle hebt en naar wat je positief kunt beïnvloeden. Ga bijvoorbeeld wandelen tijdens de middag in plaats van je energie te laten opzuigen door een collega die alleen maar negatieve dingen zegt.

2. Maak tijd voor rust

Probeer elke dag enkele kleine rustmomenten in te bouwen. Sluit je heel even af van de buitenwereld en concentreer je op de buikademhaling. Probeer aan niets anders te denken. De gedachten die toch voorbijkomen, laat je zo snel mogelijk weer los. Laat ze passeren.

3. Zet doelen

Sommige mensen maken graag lijstjes. Belangrijker is om een doel te zetten en te weten waar je focus ligt. Dat kan heel abstract zijn. Als je even de weg kwijt bent, kan dat doel dienen als je interne gps. Op de momenten dat je moeilijke beslissingen moet maken, kun je terugvallen op dat doel.

4. Zit niet stil

Zorg voor genoeg beweging, de hele dag door. Maak er een gewoonte van om elk halfuurtje kleine bewegingen te maken. Bouw een rekmoment in voor je aan e-mails begint. Trek je knieën eens op of sterk je voeten voor of na een telefoongesprek. Haal een paar keer diep adem voor een meeting. Zelfs een beetje bewegen is beter dan volledig stil zitten.

5. Neem afstand

Laat je niet meeslepen door emoties. Niet door je eigen emoties, maar ook niet door die van anderen. Ze vreten energie. Stel je op als observator en neem afstand. Probeer naar bepaalde situaties te kijken zoals naar een film. Op die manier ga je de dingen objectiever waarnemen en raak je minder emotioneel betrokken.

6. Neem feedback niet persoonlijk

Eva Mouton
We vroegen freelance illustrator Eva Mouton tenslotte naar een extra – zesde – tip. Haar goede raad: “Kijk naar kritiek alsof je een buitenstaander bent en stuur pas een reactie naar je opdrachtgever, baas … als je een oplossing hebt gevonden. Ah, en drink thee. Veel thee!”

(td) – Bron: MARK Magazine

Makkelijk gezegd die 6 relax-tips, maar niet zo eenvoudig toe te passen?

Via het “Leadership Road to Freedom”- programma, laat ik jou ervaren hoe het wel lukt! Wat heb jij nodig om relax de dag door te komen?

Individuele coaching of via een groepsprogramma, aan jou de keuze.

Wil je weten hoe ver je al staat in je persoonlijk leiderschap? Want ja, dat bepaalt uiteraard hoe relax je de dag doorkomt.
Doe de gratis ZELF TEST!

Naar gratis ZELF TEST Personal Leadership

Dankbaar dat ik dit met je heb gedeeld!

Leef vanuit je hart,

Ann.

www.naturalleadership.be

Ann Baeke

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

Zelfrealisatie brengt vrijheid. Mensen voelen zich beter in hun vel. Hun performance neemt toe.

De missie van Natural Leadership – zelfrealisatie en vrijheid vinden zodat je je volledige potentieel kan aanspreken – vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.
Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een engagementscultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een transformatie bij mensen en organisaties die engagement en welvoelen brengt.
Met als resultaat: stijging van profit en growth.

Share

Tweet

Forward

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties

Een reactie versturen