3 sensitieve skills om natuurlijke leiders te laten opstaan

85% van de CHRO’s wil medewerkers empoweren zodat ze zelf duurzame beslissingen nemen. En zo natuurlijke leiders laten opstaan. Dat stelt een studie van McKinsey. Sensitieven kunnen hier een sleutelrol in spelen: ze beschikken namelijk over de kwaliteiten die nodig zijn om tot betere samenwerking in teams te komen. 

De sensitieve introverten onder hen reflecteren en beschouwen meer. Ze vertragen, en nemen de tijd om alle kanten van een probleem te onderzoeken. Sensitieve hoogbegaafden en hoogsensitieven voelen op hun beurt aan wat er leeft in de organisatie. Ze beschikken over een natuurlijke integriteit, en het talent om met veel mensen contact te kunnen maken. Hun gezamenlijke input zorgt voor meer menselijkheid in je organisatie.

Goede leidinggevenden weten: dit zijn de mensen van de vernieuwing, ook als de sensitieven het zelf nog niet weten. Ze herkennen hun kwaliteiten en stimuleren hen om daar meer op in te zetten. Ookal staan sensitieven niet altijd aan het roer van het schip, ze kunnen wél veel anderen wakker maken. En dat is wat onze maatschappij vandaag nodig heeft: het zijn deze ‘bijzondere’ mensen die de dominante energie van het hoofd in evenwicht kunnen brengen met meer hart.

Hoe zit dat in jouw organisatie? (H)erken jij de sensitieven en hun eigenschappen? Maken zij het verschil in jouw bedrijf?

Motiveer jij mensen om zélf duurzame beslissingen te nemen? Creëer jij omstandigheden waarin de natuurlijke leiders vanzelf kunnen opstaan?

Infographic: Sensitieve skills, hefboom naar een mensgerichte cultuur

Interesse in meer van deze inzichten?

In een inspirerende keynote over het belang van menselijkheid op het werk geef ik je de cijfers en feiten en activerende eye-openers. Ik deel je mijn aanbevelingen uit jarenlang onderzoek én je neemt 3 quick wins mee. Verwacht boeiende inzichten, praktische oefeningen en een vleugje humor!

Ontdek de Keynote Back to Human

Ann Baeke - Natural Leadership

Jaartraject sensitive leadership community

Leadership Magic voor sensitief intelligente pioniers!

Ann Baeke - Natural Leadership

Online programma 'De kracht van sensitieve leiders'

Leadership Awareness voor sensitief intelligente exoten!

Ann Baeke - Natural Leadership

Keynotes

Op zoek naar een boeiende spreker? Ontdek hieronder meer over de keynotes:

0 reacties