Ann Baeke - Natural Leadership

Een boek vol wijsheid.

Het is herkenbaar en geeft veel inzichten en praktische oefeningen waar ik, samen met tal van anderen, nog veel uit leren kan.

De grootste waarde weliswaar blijft -voor mij- liggen in het feit dat je zaken uit de zwijgzaamheid haalt en benoemt zonder te problematiseren.

Zwijgen kan dan een geruststelling worden van niets wat hoeft of moet.

Ook laat je aan de hand van je werk mooi zien, dat zaken ook maar écht geloofwaardig zijn en landen als ze kloppen.

Ik vind het sterk hoe je naast een karrenvracht aan modellen, opinies en literatuur over leiderschap toch gewoon je eigen ding doet en blijft doen.

Kiezen voor wat goed is, waar je in gelooft en geloven dat dat mag.

Mieke van Zandweghe

Humanizing Businesses

Dit boek benadrukt het cruciale belang van sensitieve intelligentie voor leiders en managers, wat vaak nog onderbelicht is. Het gaat verder dan louter cognitieve en verbale vaardigheden, die doorgaans goed ontwikkeld zijn bij hoogopgeleide leiders. Sensitieve intelligentie gaat ook over het kunnen aanvoelen en begrijpen van mensen. Sinds Ann bij ons een leiderschapstraject gaf, was ik geboeid door het onderwerp en volg ik haar. Dit boek biedt inzicht in hoe je deze essentiële succesfactor voor inspirerend leiderschap kan ontwikkelen en benutten. Het nodigt lezers uit om te leren voelen, en biedt waardevolle inzichten voor het ontwikkelen van je intuïtie. Een must-read.
Frank Vanbrabant

CEO Fluvius

Vanaf het moment dat ik het voorwoord van Wouter Torfs las, kreeg ik al kippenvel, en de daaropvolgende bladzijden zatten boordevol herkenbare momenten die me een warm gevoel bezorgen. Dank je wel voor het schrijven van zulke prachtige woorden. Jouw boek bezorgt me opnieuw zoveel plezier, en het is geruststellend om te lezen dat ik niet alleen ben.
Pascale Vanthemsche

Projectmanager bouw

Heel knap, maar ook relevant en belangrijk boek. Je gaat in de diepte in op een thema dat zo relevant en noodzakelijk is in het huidige leiderschapsdenken.
Jeroen Wils

Reputatie- en crisiscommunicatie expert

De delicate balans tussen zachtheid en doortastendheid die door elke pagina stroomt, was voor mij zowel ontroerend als inspirerend bij het lezen van het boek 'sensitieve intelligentie'.

Wat me het meest aansprak aan dit werk, is de diepgaande eerlijkheid waarmee het geschreven is. Het voelt niet alleen als een theoretische verhandeling, maar eerder als een persoonlijke reis die de lezer uitnodigt om te reflecteren op zijn eigen gevoeligheden en intelligentie. Elk woord, elke zin, lijkt te resoneren met een (h)eerlijke herkenbaarheid die zelden in boeken wordt gevonden.

Als coach voor executives en senior professionals heb ik gemerkt dat de inzichten uit dit boek waardevol zijn voor mijn cliënten. Het heeft de potentie om een diepgaand begrip en waardering voor sensitiviteit te cultiveren, een kwaliteit die vaak over het hoofd wordt gezien in leiderschap en management. Ik heb "sensitieve intelligentie" dan ook met plezier en vertrouwen aan hen aanbevolen.

Miet Leijssen

Expert Corporate Wellbeing

Sensitief leiderschap gaat niet over zachtheid in het nemen van beslissingen. Het zachte zit in de omgang met de mens zelf. Het gaat over hoe je het aanpakt. Als je het niet fijn vindt om in het ongewisse gelaten te worden, beeld je dan eens in wat het geeft als je dat doet met een bedrijf van 3000 man. Een aanrader voor hen die sturen op visie en intrinsieke motivatie, niet op angst, en die buiten de gebaande paden durven te gaan.

Dewi Van De Vyver

Co-founder & CEO Effex

'Sensitieve intelligentie' benadrukt het belang van niet alleen actief luisteren naar gesprekspartners, maar ook naar de signalen van je eigen lichaam. Het inzicht dat het lichaam nooit liegt, maakt duidelijk dat onze fysieke reacties vaak signaalgevers zijn. Het boek nodigt lezers uit om bewust te worden van deze subtiele signalen en te leren hoe ze kunnen bijdragen aan effectievere en authentiekere communicatie.

Marc Collier

Provinciegriffier Vlaams Brabant

Broodnodig visionair onderwerp en boek.
Een mooi evenwicht tussen algemene gangbare en meer concrete termen en voorbeelden.
Vlotte verfrissende lay-out met aangename witruimte ertussen.
Het schema over het team / hoofd-hart model is to the point.
Karen Josso

Dit boek was voor mij thuiskomen in mijn eigen leiderschap.
De zin "Als kennis macht is, is geen mening hebben wijsheid", sloeg bij me in als een bom. Het boek komt precies op tijd. Want geloof me, de polycomplexiteit en sterk verhoogde druk op ons allemaal gaan we niet oplossen met onze ratio alleen.

Wouter Torfs

Voorzitter CAW Vlaanderen

Projecten draaien niet alleen om technische aspecten, maar ook om interpersoonlijke vaardigheden en aanpassingsvermogen. Door medewerkers intensief te begeleiden  bij het omgaan met nieuwe culturen, processen en collega's, kunnen ze veerkracht opbouwen en zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden.  Het boek “sensitieve intelligentie” nodigt leiders uit om dieper in te gaan op deze aspecten en te begrijpen hoe ze kunnen bijdragen aan het succes van hun eigen organisatie en dat van anderen.
An Van den Eynde

Owner Kommaboard

Jouw boek lezen was als thuiskomen in mijn eigen hoofd." Het is een ervaring die ik nooit eerder zo intens heb gevoeld. Bij momenten was het griezelig echt, alsof ik zelf het boek uit eigen ervaringen geschreven had.

Het boek Sensitieve Intelligentie is echt zoals ik ben. Als fervent lezer en boekenverzamelaar maak ik zelden de beslissing om een boek twee keer te lezen, maar jouw boek zal de uitzondering zijn. De eerste keer dat ik het boek las, kon ik simpelweg niet stoppen; wat me ervan weerhield om echt in de diepte te duiken. Hoewel ik de QR-codes nog niet heb kunnen raadplegen, kijk ik er reikhalzend naar uit.

Dit boek was een geruststelling over mijn leiderschapsstijl die kennelijk onmisbaar en onvervangbaar is. Het gaf me niet alleen nieuwe inzichten, maar ook de bevestiging dat mijn sensitieve stijl van groot belang is. Het heeft me energie gegeven en de wetenschap dat mijn stijl werkelijk nodig is binnen alle organisaties die, laat ons eerlijk zijn, dominant rood kunnen kleuren.

Het boek blijft in mijn achterhoofd spelen, en ik zet het met succes in op het werk. Bij een recent managementoverleg heb ik mijn sensitieve rol met glans opgenomen, tot mijn eigen verbazing. Het boek heeft me niet alleen geleid naar zelfontdekking, maar heeft ook praktische toepassingen op mijn professionele leven mogelijk gemaakt. Bedankt voor het delen van deze waardevolle inzichten!

Mieke Cruyssaert

People oriented human resource professional @ PREM Hospitality

Over Natural Leadership

Take your leadership to the Next Level

Natural Leadership wil een authentieke en effectieve bijdrage leveren aan de zelfrealisatie van mensen, teams en organisaties.

De missie van Natural Leadership, je volledige potentieel kunnen aanspreken, vul ik concreet in door enerzijds leidinggevenden te begeleiden in het versterken van hun persoonlijk leiderschap.

Anderzijds help ik teams en organisaties in het neerzetten van een mensgerichtere en sensitievere cultuur. Beide versterken elkaar en zorgen voor een blijvende transformatie.